Family Tree – Hedendaagse Chinese Kunst uit de Collectie Sigg in het Hedge House

Zaaloverzicht Family Tree. CREDITS Peter Cox.

Met de tentoonstelling Family Tree – Hedendaagse Chinese kunst uit de collectie Sigg brengt het Bonnefanten Hedge House voor het eerst Chinese kunst in de context van buitenplaats Kasteel Wijlre. In de aanloop naar de uitreiking dit najaar van de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) 2016, die deze keer focust op China, wordt in Family Tree een selectie getoond uit de unieke collectie hedendaagse Chinese kunst van de Zwitserse ondernemer, diplomaat en kunstverzamelaar Uli Sigg. Uli Sigg is een van de juryleden van de BACA 2016, de belangrijkste tweejaarlijkse prijs voor internationale beeldende kunst in Nederland.

Uli Sigg had als zakenman en ambassadeur een impact op de verschuiving van het economisch beleid van China na het Mao-tijdperk. Hij begon met het verzamelen van Chinese hedendaagse kunst om een beter inzicht te krijgen in de Chinese samenleving. Al snel werd hij mentor van verschillende, toen nog onbekende, Chinese kunstenaars zoals Ai Wei Wei. Hij koopt de werken met de belofte deze terug naar China te laten keren wanneer het land politiek eraan toe zou zijn. Zo heeft Sigg in de afgelopen 30 jaar werelds belangrijkste collectie van hedendaagse Chinese kunst bijeengebracht. Inmiddels is een groot deel van de collectie overgedragen aan het in 2019 te openen museum M+ in Hong Kong.

Deze tentoonstelling is een van de gezamenlijke projecten van het Bonnefantenmuseum en buitenplaats Kasteel Wijlre. Buitenplaats Kasteel Wijlre (Bonnefanten Hedge House Foundation) is gelegen aan Kasteel Wijlreweg 1 | 6321 PP Wijlre (ingang aan de zijkant / entrance on the side)

Lees ook:Hedendaagse Chinese Kunst uit de Collectie Sigg
Lees ook:Stephen Wilks in het Bonnefanten Hedge House
Lees ook:Kim Zwarts toont CompositionsTrouvées in Bonnefanten Hedge House
Lees ook:Bonnefantenmuseum Hedge House presenteert: Ričardas Vaitiekūnas
Lees ook:Cai Guo-Qiang wint BACA 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>