The (In)constancy of Space-Struggle for Identity bij Arti

CREDITS LOGO: Arti et Amicitiae

Komende vrijdag 26 augustus opent bij Arti et Amicitiae in Amsterdam een bijzondere multimediale expositie. Onder de noemer The (In)constancy of Space-Struggle for Identity tonen diverse prominenten Nederlandse en Kroatische moderne kunstenaars hun werken. Daarbij draait het vooral om man-made ruimte en de wispelturigheid daarvan in zowel fysieke, sociologische, symbolische, psychologische en ideologisch opzicht.

De eerste expositie The (In)constancy of Space-Struggle for Identity  was eerst te zien in HDLU, de Croatian Association of Visual Artists, in Zagreb in 2014. Ook hier waren diverse werken van Nederlandse en Kroatische kunstenaars te zien. Deze expositie in Zagreb werd gebruikt als het initiële platform voor een serie van exposities waarbij het concept van man-made ruimte wordt bekeken. De Amsterdamse expositie representeert de verdere ontwikkeling van de tentoonstelling in Zagreb. In deze tijd van globalisering en mobiliteit heeft architectuur zich ontwikkeld als een significante katalysator voor het in twijfel trekken van de identiteit van de moderne mens. In dit geval gaat het daarbij om een vergelijking tussen werken van Nederlandse kunstenaars en Kroatische. Beide kunstenaarsgroepen interpreteren identieke en actuele zaken, maar bekijken dit vanuit hun eigen invalshoeken en benaderingen. Het gaat om kunstenaars uit twee verschillende Europese landen, maar die samen een bijzondere combinatie vormen in hun werken.
Deze benadering van twee verschillende culturen in de kunst brengt zowel nationale als globaliserende aspecten van de menselijke identiteit naar voren. Daardoor kan een innovatieve benadering van architectuur en ruimte in de beeldende kunst tot stand worden gebracht. De expositie biedt echter niet alleen dit inzicht. Het is ook een unieke mogelijkheid om de grootste collectie van hedendaagse Kroatische kunst te zien in eigen omgeving. Werken die getoond worden zijn van de hand van onder meer Anke Van den Berg, Robbie Cornelissen, Tanja Deman, Darko Fritz, Antonio Grgic, Igor Grubic, Zachary Formwalt, Zeljko Kipke, Zlatko Kopljar, Margareta Lekic, Ferenc Molnar, Zoltan Novak, Neli Ruzic, Sara Rajaei, Sandro Setola, Rik Smits, Elian Somers, Marjan Teeuwen, Rob Voerman, Danijel Zezelj.

De expositie is te zien tot en met 2 oktober bij Arti et Amicitiae.

BRON: Persbericht Arti et Amicitiae

 

Lees ook:Arti et Amicitiae presenteert nieuw kunstenaarskorps
Lees ook:UNANNEALED. The Large Glass Department
Lees ook:Daan Roosegaarde opent nieuw permanent kunstwerk op Schiphol
Lees ook:De herontdekking van de Gebroeders Verveer
Lees ook:Buning Brongers Stichting deelt prijzen uit aan jonge kunstenaars

1 Reacties // Reageer

One thought on “The (In)constancy of Space-Struggle for Identity bij Arti

  1. Mirjam

    Dank je voor het plaatsen josé

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>