Kunstenaars De Torenkamer tonen hun werk

Het werk van Danielle Frenken, die eerder op Kunst.blog In the Picture stond CREDITS: Danielle Frenken

Iedere week werkt er een jonge talentvolle kunstenaar in De Torenkamer, boven in het pand van VondelCS, als onderdeel van het radioprogramma Opium. Als Artist in Residence worden zij vijf dagen opgesloten in De Torenkamer, waar zij alle vrijheid kregen en zich volledig kunnen focussen op een project. Tijdens het Opium Torenkamerfestival komen alle kunstenaars die het afgelopen jaar in De Torenkamer hebben gewerkt terug naar VondelCS voor een grote overzichtstentoonstelling. Deze bonte verzameling van werken is dit jaar tot een expositie samengesteld door curator Martijn Nekoui, oprichter van creatief platform MOAM.

De kunstenaars die meedoen aan De Torenkamer kunnen er tijdens hun artist in residence van op aan dat op maandag en woensdag de presentator van Opium aanklopt om te kijken hoe het de kunstenaar bevalt in het kleine atelier. Op vrijdag komt de kunstenaar vervolgens naar beneden met het werk om dit te presenteren tijdens de uitzending. Na de succesvolle eerste editie van het Torenkamerfestival in 2015 is de editie van dit jaar uitgebreid naar 17 dagen en vinden er naast de expositie ook diverse optredens, workshop en een preview van de Close Up serie: Avonturiers van de moderne kunst plaats.

Er zullen werken te zien zijn met een divers karakter van zo’n 63 kunstenaars of kunstenaarsduo’s. Te zien zijn werken van Jesse Ahlers & Judith Westerveld, Jelko Arts, Susan Malaika Bailey, Erica Baltimore, Saskia Boelsums, Marieke Bolhuis, Maurits de Bruijn, Tsead Bruinja, Koen Caris & Frédérique Hofman, Marie Civikov, Ank Daamen, Toon Delanote, Jesse Dijksman, Spyros Drosopoulos, Nathalie Duivenvoorden, Simone Engelen, Daniel Ernst, Mieke Fokkinga, Danielle Frenken, Mathijs Gomperts, Meinbert Gozewijn van Soest, Lonneke de Groot, Martijn Hage, Lisanne Hakkers, Raquel van Haver, Tim Hengeveld, Daniel Hentschel, Luuk Imhann & Rosa Ronsdorf, Sasja Janssen, Tim Juffermans, Brechtje Kat & Tirza de Boer, Rinske Kegel, Anke Kranendonk, Jannum Kruidhof, Singh Kuldip & Romy Joya, Ashar Medina, Marloes Meijburg & Lisa Beckers, Aileen Middel, Olaf Mooij, Ralph Nauta & Lonneke Gordijn, Bart Nijstad, Quintalle Nix, Merel Noorlander, Levi Olthof, Sjors van der Panne, Uli Rapp, Lynn Kate Rosdorff, Olivier Schimmel, Judith Sleddens & Arlette Beerenfenger, Emilie van Spronsen, Ytje Veenstra, Floris Visser, Michiel van der Zanden en Corine Zomer.  Van de deelnemende kunstenaars is voor lezers van Kunst.blog.nl de naam van Danielle Frenken wellicht opgevallen. Zij stond eerder ‘In the Picture’ op Kunst.blog.nl.

De feestelijke publieksopening van het Opium Torenkamerfestival vindt plaats om 18.00 uur, morgen, vrijdag 2 juli, waarbij diverse optredens gepland staan. Om 21:00 uur neemt Opium de radio-uitzending op, die geheel in teken staat van het Torenkamerfestival. Het Torenkamerfestival is geopend tot en met 24 juli en is gratis te bezoeken.

BRON: Persbericht Opium Torenkamerfestival

Lees ook:Daniëlle Frenken in de Torenkamer
Lees ook:Opium Torenkamerfestival krijgt verlenging
Lees ook:Kunst maken met de radio aan
Lees ook:Het paradijs van de kunstenaar
Lees ook:Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunstprijs maken zich op voor 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>