UNANNEALED. The Large Glass Department

UNANNEALED, The Large Glass Department bij Arti et Amicitiae CREDITS: Arti et Amicitiae

Tijdens de tentoonstelling UNANNEALED. The Large Glass Department bij Arti et Amicitiae worden de immateriële en conceptuele eigenschappen van glas onder de loep genomen en de verscheidenheid van glas en zijn vele gedaantes in de beeldhouwkunst, installatie, fotografie, video en schilderkunst getoond. Deze tentoonstelling is echter nog maar tot en met dit weekend te zien en dus is het de laatste kans, maar zeker de moeite waard om nog een kijkje te nemen!

In de bijna 50 jaar van zijn bestaan ​​heeft de Glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie glas altijd exploratief, experimenteel en uitdagend benaderd. Om glas in zijn geheel te verstaan, wordt glas niet alleen beschouwd als een materiaal om mee te werken – waarbij het van de ene materiaal-status naar de andere transformeert - maar wordt meer gekeken naar de connotaties waarmee glas in het algemeen geassocieerd wordt en die verankerd zijn in ons semiotiek geheugen.  Door zijn verschillende kwaliteiten heeft glas als geen ander materiaal bijgedragen aan een ​​breed aantal metaforen en allegorieën,  te meer als kunst niet om het ​​materiaal als zodanig gaat, maar over de mogelijkheden van een materiaal en de verbinding die het zoekt met andere entiteiten.

De deelnemende kunstenaars zijn Claire Bamplekou, Atousa Bandeh Ghiasabadi, Marie de Bruyn, Selma Hamstra, Sasha Herman, Lida Krul, Rasmus Leseberg, Anton Lyngdal Sigurdsson, Milena Naef, Jens Pfeifer, Laura Puska, Maria Roosen, Judith Roux, Mirre Yayla Seur, Eloise Sweetman en Beny Wagner. De finissage van de tentoonstelling is zondag 19 juni van 16.00 tot 18.00 uur. De expositie is tot en met zondag verder van 12.00 tot 18.00 uur te zijn bij Arti et Amicitiae aan het Rokin 112 in Amsterdam.

BRON: Persbericht Arti et Amicitiae

 

Lees ook:Arti et Amicitiae presenteert nieuw kunstenaarskorps
Lees ook:The (In)constancy of Space-Struggle for Identity bij Arti
Lees ook:Muren van Gagosian Gallery doorgeslagen
Lees ook:Buning Brongers Stichting deelt prijzen uit aan jonge kunstenaars
Lees ook:De herontdekking van de Gebroeders Verveer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>