Micky, Judith & Lolo exposeren met ‘LAYER’ in Naarden

Wiersema 20429, Voet 1_2 CREDITS: Judith Wiersema

Foto’s van Micky Hoogendijk, beelden van Judith Wiersema en schilderijen van Lolo Loren. Drie sterke vrouwen met een passie voor kunst exposeren van 20 tot en met 29 mei 2016 samen in Naarden; in de inspirerende boerderij annex atelier van Judith. ‘LAYER’ laat de kracht van vrouwen en kunst zien. Op vrijdag 20 mei wordt de opening van de expositie verricht door kunstenaar Rob Scholte.

‘LAYER’ weerspiegelt de persoonlijkheden en lagen van het leven van de drie kunstenaars. Vrouwen die op verschillende wijze en plaatsen zijn gevormd. Met de wetenschap dat niets vanzelf is gekomen. Hierdoor zijn ze niet zo makkelijk meer samen te vatten. De lagen in de foto’s, beelden en schilderijen leggen hun denkwerk, intuïtie en emotie bloot. Voor kijkers is er alle ruimte voor een eigen gevoel of reflectie.

Micky Hoogendijk (1970) is afkomstig uit een kunstfamilie en ontwikkelde al vroeg een sterk gevoel voor creativiteit en esthetiek. Als actrice en model stond ze jaren voor de camera. Sinds 2010 woont Micky in Amerika. De kunstfotograaf maakt iconische portretten. Krachtige beelden die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen laat zien. Aan haar werk ligt meestal een ontmoeting, droom of onderwerp ten grondslag dat uitmondt in een explosie van ideeën.

Judith Wiersema (1968) geniet internationale bekendheid met sensuele sculpturen in brons of aluminium. Ze gebruikt steen of hout om het creatieve proces te starten. Vanuit haar eigen gevoel en gestuurd door de structuur en vorm van het materiaal, geeft zij de kracht en schoonheid van het vrouwelijk lichaam vorm. Voor de afwerking worden ook wax, polyester en nieuwe kleurtechnieken toegepast.

Lolo Loren (1971) woont en werkt al tien jaar op Ibiza. Geïnspireerd door het fenomenale licht en de natuur van het eiland, maakt zij haar schilderijen met verschillende materialen en lagen. Daarbij worden cement, klei, zand, pigmenten of stukken canvas geseald met een glossy coating, wat zorgt voor een driedimensionaal effect en een boost van de kleuren. Achter elk werk zit een verhaal, er is altijd meer te zien dan dat je in eerste instantie denkt te zien.

De expositie in Naarden is op afspraak te bezoeken. Op 20, 21 en 22 mei zijn de drie kunstenaars aanwezig. Voor meer informatie kijk op www.judithwiersema.com.

BRON: Persbericht via MonsieurPR

Lees ook:De andere kant van Micky Hoogendijk: The Other Side of Fear is Freedom
Lees ook:Micky Hoogendijk exposeert in Museum Jan van der Togt
Lees ook:‘Blompotje’ Judith Leyster gevonden
Lees ook:Henk Verbeek in Roermond
Lees ook:Louter vrouwen in Centre Pompidou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>