Openingstijden tentoonstelling Jheronimus Bosch vanwege grote belangstelling flink verruimd

Verruimde openingstijden CREDITS: Het Noordbrabants Museum

Om tegemoet te komen aan de grote belangstelling voor de tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ verruimt Het Noordbrabants Museum de openingstijden. Met ingang van maandag 14 maart is het museum dagelijks een uur langer open, bezoekers kunnen vanaf dan tot 20.00 uur de tentoonstelling bekijken. Vanaf 24 maart worden de openingstijden nog verder verruimd. Tot 8 mei is het mogelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag de tentoonstelling tot 23.00 uur te bezoeken. Door deze maatregelen komen er ruim 50.000 extra tickets beschikbaar die vanaf vandaag online zijn te boeken via tickets.hnbm.nl.

Sinds de opening op 13 februari jongstleden bezochten ruim 90.000 mensen de spraakmakende overzichtstentoonstelling gewijd aan Jheronimus Bosch. In totaal zijn er al 300.000 tickets verkocht. Omdat de tentoonstelling niet kan worden verlengd is besloten de openingstijden flink te verruimen, zodat zo veel mogelijk mensen de kans krijgen dit unieke overzicht van Bosch te bekijken. Nooit eerder keerden zoveel werken terug naar ‘zijn’ stad ’s‑Hertogenbosch waar de schilderijen en tekeningen ruim 500 jaar geleden werden vervaardigd.

Naast de vele Nederlandse bezoekers reizen ook veel geïnteresseerden uit de rest van de wereld af naar ’s-Hertogenbosch. De meesten van hen komen vanuit omliggende landen als België, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Maar er zijn ook mensen die een langere reis maken om de tentoonstelling te bezoeken, zoals publiek afkomstig uit Argentinië, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand en de Filipijnen.

Vanwege de grote vraag naar tickets wordt bezoekers uit binnen- en buitenland sterk aangeraden om deze vooraf online te boeken. Dagkaarten zijn maar zeer beperkt beschikbaar, alleen tickets die niet online zijn verkocht zijn verkrijgbaar aan de kassa. Daarnaast wordt bezoekers aangeraden de duur van het gehele time slot te benutten voor het ingaan van de tentoonstelling. Een time slot is de periode waarbinnen bezoekers de tentoonstelling kunnen betreden. Eenmaal binnen kunnen bezoekers zo lang in het museum blijven als gewenst.

De additionele openingsuren verruimen de mogelijkheden om een bezoek aan de tentoonstelling in de avonduren te combineren met een bezoek aan de stad van Bosch overdag. In 2016 staan ’s‑Hertogenbosch en Nederland volledig in het teken van het Jheronimus Bosch-jaar met feestelijke evenementen als bijzondere muziek-, dans-, theater- en circusproducties en tentoonstellingen. Ook kunnen bezoekers met de belevingsroute ‘Bosch Experience’ het spoor van Jheronimus Bosch door de stad volgen. Met een ‘Wonderlijke klim’ naar het dak van de Sint-Janskathedraal, een ‘Hemel- en hellevaart’ over de rivier Binnendieze onder de huizen van het middeleeuwse stadscentrum (vanaf 1 april) en de spectaculaire lichtshow ‘Bosch by Night’ op de markt waar ooit het atelier van de schilder gevestigd was (vanaf medio april). Voor het volledige programma: www.bosch500.nl

BRON: Persbericht Het Noordbrabants Museum

Lees ook:Openingstijden tentoonstelling Jheronimus Bosch verder verruimd
Lees ook:Laatste twee weken Jheronimus Bosch-tentoonstelling extra lang open
Lees ook:Tentoonstelling Jheronimus Bosch uitverkocht
Lees ook:Lancering online ticketshop tentoonstelling Jheronimus Bosch komt er aan
Lees ook:Klaar voor Jheronimus Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>