Marguerite de Geus schildert 111e laag Overschilderschilderij

Marguerite de Geus mag de 111e laag van Het Overschilderschilderij maken. Tussen alle kunstbeurzen in Rotterdam door wordt op donderdag 11 februari om 21:00 uur het 111e schilderij, dat op Het Overschilderschilderij geschilderd is, onthuld.

Het Overschilderschilderij is 50 bij 60 centimeter groot en wordt gemaakt met olieverf. Het eerste werk werd in 2002 gemaakt door beeldend kunstenaar Daan den Houter. Sindsdien wordt steeds een andere kunstenaar uitgenodigd om een nieuwe laag over het schilderij te maken, met Het Overschilderschilderij als resultaat. Elk werk wordt slechts één week getoond in De Aanschouw. Dit is namelijk het enige moment waarop het werk zichtbaar kan zijn. Na die week gaat het doek namelijk naar een andere kunstenaar die er een nieuwe laag op gaat schilderen. Gemiddeld wordt Het Overschilderschilderij dan ook zo’n acht keer per jaar opnieuw gepresenteerd. De 111e laag werd nu dus door Marguerite de Geus geschilderd. De kunstenaars maken steeds gebruik van hetzelfde canvas dat nu dus al uit 111 lagen bestaat.

Diverse kunstenaars hebben al een laag gerealiseerd, waaronder Klaas Gubbels, Rob Scholte, Evi Vingerling, Katinka Lampe, Sam Drukker en vele anderen. In 2012 werd het doek genomineerd voor de Koninklijke Nederlandse Schildersprijs. In de zomer van 2014 hing het schilderij ook nog in het Museum Boijmans van Beuningen. Dat gebeurde ter ere van de 100e laag van het schilderij. In de week van Art Rotterdam is het werk te bezichtigen van 11 tot en met 18 februari in de kleinste galerie van Rotterdam, De Aanschouw.

BRON: Persbericht Daan den Houter

Lees ook:Keetje Mans schildert 112e laag Het Overschilderschilderij
Lees ook:De 110e laag van het Overschilderschilderij
Lees ook:Nummer 120 voor het Overschilderschilderij
Lees ook:Veiling Armand Bouten, Escher en Jopie Huisman
Lees ook:Scheringa koopt kunst op pAn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>