Museum Boijmans van Beuningen verlengt Van Bosch tot Bruegel

Zaaloverzicht ‘De ontdekking van het dagelijks leven – van Bosch tot Bruegel’. Foto: Lotte Stekelenburg.

De unieke verzameling kunstwerken van Jheronimus Bosch, Pieter Bruegel de Oude en tijdgenoten in de succesvolle tentoonstelling ‘De ontdekking van het dagelijks leven – van Bosch tot Bruegel’ is een week langer te zien in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Kunstliefhebbers hebben nu nog tot en met 24 januari de kans om in Rotterdam de iconische werken te bewonderen in de tentoonstelling die al ruim 115.000 mensen trok. 2016 is het jaar van Jheronimus Bosch, aangezien het 500 jaar geleden is dat de meesterschilder overleed. De tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen toont het ontstaan van de genrekunst in de 16e eeuw. Voor het eerst in de geschiedenis is een tentoonstelling gemaakt over dit onderwerp. Het museum toont kunstwerken van het hoogste niveau. Denk daarbij aan het werk ‘De Hooiwagen’ van Jheronimus Bosch, dat voor het eerst in 450 jaar in Nederland te zien is, maar ook aan de vijf panelen van Pieter Bruegel de Oude en in totaal 80 schilderijen, tekeningen en prenten van drie generaties pioniers die een ware revolutie in de schilderkunst ontketenden.

 

In het museum zijn naast de tentoonstelling zelf ook nog diverse activiteiten rond de tentoonstelling. Op zondag 17 januari is een themamiddag over muziek in de 16e eeuw. Het Retorisch Kwartet speelt verschillende stukken uit de tijd van Bosch en Bruegel. Zij spelen zowel in het auditorium als in de tentoonstelling ‘De ontdekking van het dagelijks leven – Van Bosch tot Bruegel’. Voor meer informatie en reserveringen kijk hier.

Museum Boijmans Van Beuningen biedt verder in samenwerking met het Google Art Project bezoekers de mogelijkheid om ‘De Marskramer’ van Jheronimus Bosch zeer gedetailleerd te bekijken. Google maakte een gigapixel opname, waardoor extreem ver kan worden ingezoomd op dit meesterwerk. “Je raakt niet uitgekeken op de foto van de Marskramer, als je oog hebt voor detail”, aldus directeur Sjarel Ex. Een presentatie rondom het Google Art Project is onderdeel van ‘De ontdekking van het dagelijks leven – van Bosch tot Bruegel’.

BRON: Persbericht Museum Boijmans van Beuningen

Lees ook:Groot succes: 147.000 bezoekers voor Van Bosch tot Bruegel
Lees ook:Museum Boijmans Van Beuningen brengt zes panelen van Pieter Bruegel de Oude bij elkaar
Lees ook:‘De hooiwagen’ van Jheronimus Bosch na eeuwen terug in Nederland
Lees ook:Volg de restauratie van De Heilige Christophorus live!
Lees ook:Museum Boijmans van Beuningen krijgt topstukken in bruikleen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>