Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2015 444.000 bezoekers

H.K.H. Prinses Beatrix opende op 27 november de tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage.
Foto Evert Elzinga

De Hermitage Amsterdam verwacht voor het jaar 2015 uit te komen op een bezoekersaantal van 444.000, een flinke groei na de 375.000 bezoekers in 2014. In 2015 waren in de Hermitage Amsterdam drie tentoonstellingen te zien uit de collectie van het Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg: Dining with the Tsars, Alexander, Napoleon & Josephine, en Spaanse Meesters uit de Hermitage. Daarnaast was Hollanders van de Gouden Eeuw te bezoeken.Dit betrof een samenwerking tussen de Hermitage Amsterdam en het Amsterdam Museum met aanvullende bruiklenen van het Rijksmuseum. Ten slotte opende in november de expositie van de winnaar van de ABN AMRO Kunstprijs 2015, Melvin Moti, die nog loopt tot en met 6 maart 2016. In 2015 volgden zo’n 10.000 Amsterdamse basisschoolleerlingen en jonge talenten het continue kunstonderwijsprogramma van de Hermitage voor Kinderen.

De Hermitage Amsterdam heeft geen vaste collectie zoals de meeste musea. Onze bezoekcijfers komen geheel en al op het conto van tijdelijke tentoonstellingen met telkens weer geheel andere onderwerpen en publiek. De diversiteit is groot, met nu eens een kunsttentoonstelling zoals op dit moment Spaanse Meesters uit de Hermitage of Hollanders van de Gouden Eeuw, dan weer met een historisch thema, zoals in het verleden Peter de Grote, of archeologisch thema, zoals in het verleden Expeditie Zijderoute. De bezoekcijfers van 14 tot en met 31 december 2015 zijn overigens geschat.

BRON: Persbericht Hermitage Amsterdam

Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2014 375.000 bezoekers
Lees ook:Prinses Beatrix opent tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage
Lees ook:Illustere drietal Alexander, Napoleon en Joséphine pakt in na 8 november
Lees ook:230.000 bezoekers voor De Nieuwe Kerk in 2015
Lees ook:Sinterklaas bezoekt de Hermitage

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>