Voorverkoop tickets voor Bowie-blockbuster begint

The Archer
Station to Station tour, 1976
Photograph by John Rowlands
© John Robert Rowlands

Vrijdag 28 augustus om 9.00 uur start de voorverkoop voor de tentoonstelling David Bowie is in het Groninger Museum. De grote belangstelling uit binnen- en buitenland is voor het museum reden om nu al te beginnen met de verkoop. David Bowie is is het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit onze tijd.
Het museum is tijdens David Bowie is iedere dag een uur langer open. Ook tijdens de feestdagen, op vrijdagavond en op maandagen in de schoolvakanties is het museum geopend. Voor het eerst maakt het museum gebruik van time slots, om zo teleurstellingen en lange wachtrijen zoveel mogelijk te voorkomen.

David Bowie is startte in 2013 in het Victoria & Albert Museum in Londen en was daarna te zien in Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago, Parijs en Melbourne. Groningen is de laatste venue in Europa. De expositie trok wereldwijd al meer dan een miljoen bezoekers.
In deze zinnenprikkelende multimediale ervaring zijn meer dan 300 objecten uit het persoonlijke archief van David Bowie te zien. Bowie bewaarde handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s, ontwerpen van albums en ander zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar. De expositie presenteert hoe Bowie’s werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur.

De geavanceerde geluidstechnologie, zoals die ook bij toneelensceneringen, animaties en video-installaties wordt gebruikt, creëert een meeslepende reis langs de artistieke invloeden van David Bowie. De multimedia en headsets van de tentoonstelling worden verzorgd door Sennheiser.

David Bowie is is in het Groninger Museum van 11 december 2015 tot en met 13 maart 2016. Totdat de tentoonstelling op 11 december opent, zijn tickets alleen online  verkrijgbaar via www.davidbowie-groningen.nl.

BRON: Persbericht Groninger Museum

Lees ook:Laatste maand van David Bowie is in Groninger Museum
Lees ook:Kaarten Bowie Late Night zijn al uitverkocht
Lees ook:Groninger Museum maakt zich klaar voor tentoonstelling David Bowie
Lees ook:Tentoonstelling David Bowie is ook op zaterdagavonden open
Lees ook:Groninger Museum viert verjaardag David Bowie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>