Stephen Wilks in het Bonnefanten Hedge House

Tourqouise head & shoulders © Stephen Wilks

Van 10 september tot en met 15 november 2015 is in het Bonnefanten Hedge House in Wijlre een een tentoonstelling van de Britse kunstenaar Stephen Wilks te zien. Voor het eerst toont de kunstenaar zijn nieuwe kunstwerk Bottle River (Vessels) bestaande uit een duizendtal flessen van keramiek gemaakt in zijn studio in Berlijn. De tentoonstelling opent op zondag 6 september in aanwezigheid van Stephen Wilks zelf.De installatie Bottle River (Vessels) bestrijkt de gehele tentoonstellingsvloer in het Hedge House. In een vloeiende lijn zien we een duizendtal flessen van keramiek. Het beeld roept verschillende associaties op: een rivier, een vloed van mensen, vervuiling van de oceanen en de tegenstelling van de schoonheid van keramiek en de alomtegenwoordigheid van plastic petflessen. Zien we een referentie naar de massacultuur? Of juist de breekbaarheid van een enkel keramiek object? De balans tussen natuur, de mensheid en ons leefmilieu wordt weerspiegeld in deze monumentale installatie van Stephen Wilks. Daarnaast zijn er verwijzingen naar het Qin Shi Huangdi Terracottaleger als ook naar kunstenaars als Tony Cragg, Richard Long en Henry Moore.

Stephen Wilks werd in 1964 in het Britse Somerset geboren en behaalde in 1987 zijn Bachelor Fine Arts en English Literature in Canterbury (Kent). In 1990 ging hij naar het École nationale supérieure des Beaux-Arts in Parijs en vier jaar later naar de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Uiteindelijk vestigde Wilks zich in 1998 in Berlijn, waar hij een beurs had verworven bij de Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD).

Deze tentoonstelling is een van de gezamenlijke projecten van het Bonnefantenmuseum in Maastricht en buitenplaats Kasteel Wijlre (Bonnefanten Hedge House Foundation). U vindt buitenplaats Kasteel Wijlre (Bonnefanten Hedge House Foundation) aan de Kasteel Wijlreweg 1 | 6321 PP Wijlre.

BRON: Persbericht Bonnefanten Hedge House

 

 

Lees ook:Family Tree – Hedendaagse Chinese Kunst uit de Collectie Sigg in het Hedge House
Lees ook:Kim Zwarts toont CompositionsTrouvées in Bonnefanten Hedge House
Lees ook:Bonnefantenmuseum Hedge House presenteert: Ričardas Vaitiekūnas
Lees ook:Hedendaagse Chinese Kunst uit de Collectie Sigg
Lees ook:CERAMIX zorgt voor indrukwekkende eindsprint 2015 Bonnefantenmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>