De Nieuwe Collectie van VanTyNaarLo

VanTyNaarLo bij Vanderveen

Op vrijdag 11 september wordt de tentoonstelling Nieuwe Collectie! van Kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo (VTNL) in de CBK Drenthe Galerie in Warenhuis Vanderveen geopend. Curator Kie Ellens maakte deze tentoonstelling op uitnodiging van VTNL en betrok daarbij een groot aantal afdelingen van het warenhuis.

Ieder seizoen presenteren winkeliers hun nieuwe collectie. Artikelen worden aangeprezen en na verloop van tijd in de opruiming van de hand gedaan. Regelmatig worden verrassende modetrends gepresenteerd. Tussen alle trends en aanbiedingen presenteert het CBK Drenthe Nieuwe Collectie! van VTNL. De tentoonstelling Nieuwe Collectie! is gemaakt door Kie Ellens, kunstenaar en scout actuele kunst bij het Fries museum. Als curator maakte hij tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Op uitnodiging van VTNL ontwikkelde Ellens een tentoonstelling met als onderwerp het warenhuis met al haar afdelingen en diverse producten.

Ellens heeft gekozen voor een bijzondere combinatie: Warenhuis, Winkelen en Kunst. Door de afdelingen van het warenhuis te betrekken bij de totstandkoming van Nieuwe Collectie! is een sterke relatie aangebracht tussen de ondernemers en de kunst in de Galerie. De kunstwerken van VTNL worden gepresenteerd in de Galerie.

Door verwijzingen naar de kunst door de verschillende winkeliers van de afdelingen komen we meer te weten over de favoriete kunstwerken van deze ondernemers. De tentoonstelling wordt daardoor een aanleiding voor een gesprek tussen ondernemers, winkelend publiek en kunstenaars over kunst, koopwaar en korting.

VTNL is een ambitieuze kunstenaarsvereniging met zevenendertig leden. De leden organiseren jaarlijks talloze tentoonstellingen. De vereniging telt beeldhouwers, kunstschilders, kunst-fotografen, land-art kunstenaars, keramisten en illustratoren. Verder worden performance- en community-art beoefend en maken enkele leden muziek, of schrijven zij verhalen en gedichten. Door de uiteenlopende achtergronden en specialiteiten van de kunstenaars is iedere tentoonstelling van VTNL een bijzondere belevenis. www.kunstenaarsvantynaarlo.com

De expositie is te zien van 11 september tot en met 2 januari 2016 bij CBK Drenthe Galerie/Vanderveen, Warenhuis Vanderveen, Koopmansplein 16 in Assen op de 2e verdieping. Voor de openingstijden kijk op www.vanderveen.nl. De expositie wordt op 11 september om 16.00 uur geopend door Nico Vanderveen, directeur van Warenhuis Vanderveen. De opening is vrij toegankelijk.

BRON: Persbericht VTNL/Vanderveen

Lees ook:Kunstuitleen Assen krijgt nieuwe impuls
Lees ook:Museumtuin Drents Museum krijgt beelden Natasja Bennink
Lees ook:Spelen volgens de regels of volgens de regels van de kunst
Lees ook:Young Stedelijk viert eerste verjaardag
Lees ook:Kunst in de bossen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>