Gewoon en Gek met Ingrid en Dieter Schubert

Gewoon en Gek met het echtpaar Schubert CREDITS: Anton Pieck Museum

Het Anton Pieck Museum in Hattem toont natuurlijk werken van Anton Pieck, de meester zelf, maar ook andere meesterwerken van andere, hedendaagse, kunstenaars komt aan bod. Zoals bij de lopende tentoonstelling ‘Gewoon en Gek’, waarbij de prentenboeken van het schrijversduo Ingrid en Dieter Schubert centraal staan. 

Ingrid en Dieter Schubert maken al jaren de prachtigste prentenboeken. Niet alleen hun verhalen, maar ook hun illustraties zijn geliefd over de gehele wereld. zijn al jaren niet meer weg te denken uit kinderkamers over de hele wereld. Vooral in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië, Amerika, Japan en China is het werk van het echtpaar Schubert populair. Tot de klassiekers behoren ‘Platvoetje’, ‘Woeste Willem’ en ‘Beer en Egel’. Een leuke anekdote is dat het kleine zwarte hondje dat zich in ‘De paraplu’ stevig vasthoudt aan de rode paraplu ook echt bestaat. Dit hondje ligt namelijk bij Ingrid en Dieter Schubert thuis onder de keukentafel.

De tentoonstelling laat het werk van Ingrid en Dieter goed zien. Er worden 42 originele prenten, illustraties en een aantal schetsen uit de diverse kinderboeken getoond. Reken op prenten, illustraties en schetsen uit boeken als Er ligt een krokodil onder mijn bed, Mijn Held, Woeste Willem, Maurits Muis, Piepkleine Muis, Ophelia, Gewoon Gek, De Paraplu, Dat komt er nou van, Van Mug tot Olifant en Olifantensoep. Om de tentoonstelling te verlevendigen worden er diverse workshops en activiteiten gepland. Overigens start in oktober alweer de volgende bijzondere expositie. Dan staat alles in het teken van het 25-jarige jubileum van Francien van Westering, bekend van Franciens Katten. Ook dan zijn er diverse workshops en activiteiten gepland.

BRON: Anton Pieck Museum 

Lees ook:Anton Pieck in de veiling
Lees ook:Kerstkaarten maken in de sfeer van Anton Pieck
Lees ook:Penselen in het Rijksmuseum
Lees ook:Anton Pieck Museum toont ‘Gouden Penselen’
Lees ook:Oswald Wenckebach: de verhouding tussen beeldhouwkunst en houtsnede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>