Eerste solo expositie Britse kunstenaar Bortusk Leer in Nederland

Bortusk Leer komt naar Nederland CREDITS: Vault17 Art Gallery

De Britse kunstenaar Bortusk Leer is vooral bekend om zijn kleurrijke monsters op krantenpapier. Met deze monsters vrolijkt hij de straten op van grote wereldsteden zoals Londen, Amsterdam, en New York. Voor het eerst is zijn internationaal bekende werk niet alleen te bewonderen op straat, maar ook te zien bij de Amsterdamse galerie Vault17. Op deze plek presenteert Bortusk Leer, die door critici de grondlegger van art comedy wordt genoemd, zijn eerste overzichtstentoonstelling in Nederland. 

Het werk van Bortusk Leer is een reactie op de ernst en serieusheid van de hedendaagse kunstwereld. Leer: “Hier wil ik met mijn werk afstand van nemen. Kunst moet je ervaren, het is een gevoel en dat gevoel mag ook best iets vrolijks zijn. Kunst is niet serieus, dood zijn daarentegen wel. Het leven is prachtig en zou gevierd moet worden”. Het is deze levensfilosofie die de kunstenaar nastreeft en voortdraagt in zijn kunst. De titel van zijn grootste expositie tot noch toe, ‘Cheer Up You Bastards’, sluit hier dan ook perfect bij aan.

De artiest maakte enkele jaren geleden een kinderserie van zijn monsters voor de BBC. Deze monsters werden gebruikt in korte kinderanimaties en waren een grote hit. Vervolgens plakte Bortusk Leer de monsters op in de straten van o.a. London, Buenos Aires, New York, Barcelona, Milaan, Amsterdam en Parijs, waar hij ook exposities gaf. Liefhebbers van zijn werk gaan met regelmaat op ‘monster jacht’ om een van de werken die de kunstenaar op straat heeft achtergelaten te kunnen bemachtigen.

De Cheer Up You Bastards show laat voornamelijk nieuw en nooit eerder vertoond werk zien van Bortusk Leer. Zowel schilderijen als sculpturen worden getoond in de Vault17 Art Gallery, in het spiegelkwartier achter het Rijksmuseum. De tentoonstelling is te zien van 10 tot 31 juli.

Vault17 Art Gallery
Weteringschans 69
1017RX Amsterdam

Openingstijden:
Woensdag t/m zaterdag 11.00 – 18.00
Zondag 12.00 – 18.00
Maandag en dinsdag op afspraak

BRON: Persbericht Vault17 Art Gallery

Lees ook:GabyGaby start Mission31 bij Vault17
Lees ook:Wildenstein houdt zich van de domme
Lees ook:Street Art galerie in Nederland is een feit
Lees ook:Hein de Kort exposeert in artKitchen Gallery
Lees ook:Vierjarige krijgt solo- expositie in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>