No Man’s Art Gallery is terug in Nederland

No Man’s Art Gallery is terug in Nederland met het reizende expositieconcept dat al in wereldsteden als Shanghai, Kaapstad, Mumbai en Parijs duizenden bezoekers heeft getrokken. In elke stad die de galerie aandoet organiseert oprichtster Emmelie Koster een tien dagen durende expositie waarin lokaal kunstenaarstalent te zien is naast kunstenaars die zich op voorgaande bestemmingen bij de galerie hebben aangesloten.
Op 28 mei is de pop-up galerie geopend op een geheime locatie in Rotterdam. De locatie wordt alleen bekendgemaakt aan diegenen die zich aanmelden via deze link. De galerie is slechts tien dagen open voordat ze weer verdwijnt naar een andere metropool. Tijdens de expositie zullen meer dan 100 kunstwerken te koop zijn van jonge kunstenaars uit alle steden die de galerie voor Rotterdam heeft aangedaan. Curator Emmelie Koster: “Internationale exposities zijn vaak slechts weggelegd voor kunstenaars die in hun eigen land al naam hebben opgebouwd. De koper krijgt daardoor zelden van een buitenlandse kunstenaar werk te zien dat nog betaalbaar is. Tegelijkertijd kunnen lokale culturele en economische omstandigheden er voor zorgen dat een jonge kunstenaar het niet redt om van zijn kunst een carrière te maken. Door de kunstenaar al vroeg
naar het buitenland te halen en daar ter plekke zijn kunst te verkopen maken we de kunstenaar minder afhankelijk van een lokale kunstmarkt én bieden we de kunstkoper een bijzondere kans om voor een nog bescheiden prijs een prachtig kunstwerk te kopen. We exposeren elk artistiek medium denkbaar en de meeste prijzen liggen bij ons tussen de 100 en 5000 euro.”

De openingstijden in de maand juni zijn als volgt:

01.06.2015: Expositie | 11:00 – 17:30
02.06.2015: Expositie | 11:00 – 17:30 (Workshop portfolio kunstenaars 16:00 – 17:30)
03.06.2015: Expositie | 11:00 – 17:30
04.06.2015: Expositie | 11:00 – 17:30
05.06.2015: Expositie | 11:00 – 20:30 (ART IN THE DARK 18:00 – 20:30)
06.06.2015: Expositie | 11:00 – 17:30
07.06.2015: Finissage | 12:00 – 17:30

No Man’s Art Gallery is de afgelopen jaren veelvuldig in de wereldwijde pers genoemd als voorbeeld van succesvol cultureel ondernemerschap. Curator Emmelie Koster reist persoonlijk  naar elke bestemming van de galerie. Binnen drie maanden weet ze ter plekke een volledig netwerk op te bouwen van kunstenaars, kunstkopers, pers en sponsoren. Ook in Nederland is de galerie op zoek gegaan naar lokaal talent. Meer dan 150 kunstenaars stuurden hun portfolio in de hoop het komende jaar met de galerie samen te werken in de landen waar zij actief is. De Nederlandse namen zijn Mattijn Franssen, Simone Engelen. Margriet van Breevoort, Bob van Waardenburg, Klaas Jonkman, Tja Ling Hu en Daniel Martin. De overige kunstenaars zijn Aixia Li, Blikkiesdorp Photography Contest, Bertrand Peyrot, CUSS Group, Dharavi Photography Contest, Isabel Mertz, Julie Nymann, Lehlogonolo Mashaba, Lindokuhle Sobhekwa, Maxim Santalov, Mette Colberg,  Mia Chaplin, Mongezi Ncaphayi, Nicolene van der Walt, Roman Asmus, Themba Khumalo, Qun Ying, Xia Xiaoli, Zhang Jifeng en Zwelethu Machepha.

No Man’s Art Gallery dankt samenwerkende partners en sponsoren het Prins Claus Fonds, Gallery Color, Letter Z Design, Warsteiner, de locatie sponsor en media partner New Dawn Paper.

BRON: Persbericht No Man’s Art Gallery

Lees ook:Landschapsschilder Gerard Koster overleden
Lees ook:Pop-up STOOR: winkel en galerie voor de nieuwe generatie
Lees ook:Rus Alexander Rodchenko in Foam Amsterdam
Lees ook:Street Art galerie in Nederland is een feit
Lees ook:Kunst kopen op de KunstRAI met de KunstKoop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>