herman de vries in het Kröller-Müller

herman de vries in het Kröller-Müller CREDITS LOGO: Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo wijdt vanaf 6 juni een expositie aan herman de vries. De Nederlandse kunstenaar staat momenteel sterk in de belangstelling door zijn deelname aan de Biënnale van Venetië. In de tentoonstelling in het Kröller-Müller zullen zijn zogenoemde toevalstekeningen uit de periode 1970-1975 centraal staan. 

De toevalstekeningen ontstaan in de vries’eerste jaren als fulltime kunstenaar na zijn verhuizing naar het Noord-Beierse Eschenau, waar hij nog steeds woont. De tekeningen komen voort uit de voor de vries zo kenmerkende ordeningsprincipes toeval en kansberekening. Geïnspireerd door het landbouwkundig onderzoek dat hij eerder verricht bij de Plantenziektekundige Dienst in Wageningen, begint hij met het maken van toevalscomposities. Daarin krijgen lijnen, strepen, vlakken, stippen en cirkels via toeval hun plek in de compositie.

Voor het Kröller-Müller Museum geldt dat het museum en de vries al een jarenlange band met elkaar hebben. De werken van de vries zijn goed vertegenwoordigd in de collectie van het museum en ook presenteerde het Kröller-Müller al eerder grotere en kleinere presentaties rond het werk van herman de vries. De expositie die nu aanstaande is wordt mede mogelijk gemaakt door HofHoorneman Bankiers, partner van het Helene Kröller-Müllerfonds.

De expositie is te zien tot en met 20 september 2015.

BRON: Persbericht Kröller-Müller Museum

Lees ook:Kröller-Müller eert herman de vries
Lees ook:Vrouwen hoog in top-50 tekeningen
Lees ook:Kröller-Müller ‘evacueert’ kunstwerken om heidebrand
Lees ook:Democratie in het Kröller-Müller
Lees ook:Alles van herman de vries. all!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>