Museum MORE maakt zich op voor de opening

Een artist impression van MORE CREDITS: Hans van Heeswijk Architecten

Dinsdag 2 juni 2015 is dè dag voor Museum MORE in Gorssel. Op die dag zal het Museum voor Modern Realisme de deuren openen voor het publiek. In 2016 opent MORE een tweede locatie in Kasteel Ruurlo. Daar zal de focus liggen op leven en werk van Carel Willink.

Museum MORE toont een selectie van ruim 200 werken uit de collectie van Nederlandse realisten van de afgelopen 100 jaar. Van Jan Mankes tot Carel Willink en van Co Westerik tot Philip Akkerman, veel van deze kunstenaars bouwen voort op een traditie van zorgvuldige ambachtelijkheid en technische perfectie, maar elk van hen doet dat op een geheel eigen manier. Ieder creëert een eigen werkelijkheid, soms zelfs een werkelijkheid die niet van deze wereld lijkt. MORE is het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme en omvat de collectie van Hans Melchers.

Om de opening te vieren is een spectaculaire expositie als openingstentoonstelling opgesteld. De tentoonstelling ‘Scherp kijken. Traditie en eigenheid in de collectie van Museum MORE’ is te zien vanaf 2 juni in Gorssel. Naast werken van onder anderen Raoul Hynckes, Charley Toorop, Wim Schuhmacher, Philip Akkerman, Hermanus Berserik, Jan Beutener en Co Westerik, is ook recent verworven werk van Jan Mankes en Pyke Koch te zien. Bovendien toont MORE ruim 30 werken van Carel Willink, waaronder enkele nieuwe aanwinsten van de koele grootmeester. Het is lang geleden dat Willink met zoveel werken tentoongesteld werd.

BRON: Persbericht MORE Museum

Lees ook:Museum voor Modern Realisme vindt conservator
Lees ook:Miljardair Hans Melchers koopt hotel in kader van museumplannen
Lees ook:Museum MORE verwerft werk Carel Willink
Lees ook:Realisme in de hedendaagse kunst
Lees ook:Te koop: abstract stilleven Carel Willink

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>