Natura Artis Magistra in MOA

Pflanze, 4-12-11 Armando, olieverf op doek CREDITS: Armando, MOA

MOA (Museum Oud-Amelisweerd) toont vanaf 11 april Natura Artis Magistra. Dit is een tentoonstelling met werk van drie kunstenaars die sterk geïnspireerd zijn door de natuur. Armando, Sjoerd Buisman en Charles Donker zoeken in hun werk naar de geheimen die de natuur verborgen houdt met haar onzichtbare structuren en eeuwige patronen van groei en verval.

Armando (1929) is een hedendaagse uomo universale; een kunstenaar die zijn gedachtengoed verbeeldt in meerdere disciplines. In zijn werk speelt de natuurbeleving uit de Duitse romantiek een belangrijke rol.

Sjoerd Buisman (1948) laat groeiprocessen zien als plastische gebeurtenissen in de natuur. Net als de natuurkrachten dwingt hij het levende materiaal in een bepaalde richting, waardoor het uiteindelijk uitgroeit tot kunstwerk.

De Utrechtse graficus/meester-etser Charles Donker (1940) is een naturalist pur sang. Zijn prenten tonen landschappen, dieren en bloemen die herkenbaar zijn aan de fabelachtige techniek en het subtiele en gedetailleerde lijnenspel.

Natura Artis Magistra – Armando, Sjoerd Buisman, Charles Donker is te zien tot en met 27 september 2015.

BRON: Persbericht MOA

Lees ook:‘Vruchten van het voorjaar. Nieuw werk van Armando’
Lees ook:Kunst met schimmels
Lees ook:Redding Panorama Mesdag nabij
Lees ook:In gesprek met Armando
Lees ook:Armando viert 85e verjaardag in stijl in MOA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>