Alicia Winters Galería strikt schilder Ciria voor solotentoonstelling

Één van de werken van Ciria CREDITS: Ciria via Perssupport.nl

José Manuel Ciria, één van de meest toonaangevende en internationaal succesvolle hedendaagse kunstenaars, is in april en mei voor het eerst in Nederland te zien. De Spaans-Britse schilder, van wie werken zijn opgenomen in de collecties van gerenommeerde musea in New York, Moskou, Wenen, Tel Aviv en Madrid, houdt zijn eerste Nederlandse solotentoonstelling ooit bij Alicia Winters Galería in Arnhem.

De tentoonstelling toont 24 werken van de kunstenaar en wordt vrijdag 10 april officieel geopend door kunsthistoricus en kunstacademiedocent dr. Aldwin Kroeze. Ciria zal daarbij aanwezig zijn en tegelijkertijd de installatie onthullen die hij in de dagen voor de opening speciaal voor de expositie heeft gemaakt.

Ciria (Manchester, 1960) wordt gezien als een van de meest opvallende kunstenaars van zijn generatie en een belangrijk figuur in de internationale schilderkunst van de laatste drie decennia. Dat hij tot de absolute top behoort blijkt wel uit het feit dat zijn werk is opgenomen in een groot aantal collecties van internationaal bekende musea, waaronder het Museo Reina Sofia in Madrid, het Staatsmuseum Moskou, het Albertina Museum Wenen, het Tel Aviv Museum of Art en het Museum of Modern Art (MoMA) in New York. In opdracht van het MoMA werd ook een documentaire over zijn werk gemaakt met de titel ‘Ciria pronounced Thiria’. De afgelopen maanden exposeerde de kunstenaar in het Tabacalera in Madrid, waar de tentoonstelling op sommige dagen 1500 bezoekers trok.

,,We zijn dan ook trots en vereerd dat wij zijn eerste tentoonstelling in Nederland mogen organiseren,” vertelt Alicia Winters van de galerie. ,,We hebben hem via een andere kunstenaar ontmoet en uitgenodigd en tot onze blijdschap zei hij ja.” Het werk van Ciria houdt het midden tussen abstractie en objectieve werkelijkheid. Ciria heeft een uitgebalanceerd gevoel voor kleur en compositie en heeft daarmee de juiste interactie tussen de twee concepten gevonden. Je wordt meegezogen in de expressie van de kunstenaar en je waagt jezelf even in een andere dimensie.
Ciria’s diepe intellectuele nieuwsgierigheid, zijn veeleisende werkmethode en zijn eigen brede visie op het vakgebied van de schilderkunst zijn een voortdurend bestanddeel van zijn werk. Hij onderzoekt het thema vergankelijkheid en de gevolgen ervan in het geheugen. De Spaans-Britse kunstenaar onderhoudt een directe dialoog met de klassieke traditie, maar is telkens weer op zoek naar mogelijkheden om verschillende dragers voor zijn uitingsvormen te vinden of het nu canvas, linnen of plastic dekzeilen betreft.

Alicia Winters Galería is een galerie voor hedendaagse kunst met de focus gericht op Spanje en vertegenwoordigt kunstenaars in de verschillende disciplines.

BRON: Persbericht via Perssupport 

Lees ook:Winnaars BLOOOM Awards bekend
Lees ook:Nederlandse winnaar BLOOOM Award is bekend
Lees ook:MoMa brengt diepte in werken Gauguin
Lees ook:De 10 belangrijkste hedendaagse kunstenaars volgens Newsweek
Lees ook:MoMA boeken nu ook op de iPad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>