Een kijkje in het leven van Rubens

Peter Paul Rubens was een begenadigd portrettist, zelfs al was het niet zijn favoriete bezigheid als schilder. Het zijn echter toch echt zijn portretten die zoveel mensen over de hele wereld aanspreken. En veel van die portretten komen binnenkort samen in één expositie in het Rubenshuis in Antwerpen: Rubens Privé!

Het betreft een unieke tentoonstelling, mede omdat de geportretteerden familieleden van de meesterschilder zijn. Tot de allermooiste, meest intieme en meest bejubelde portretten behoren die van de echtgenotes van Rubens: de jong overleden Isabella en de beeldschone Helena. Maar ook zijn kinderen, zijn schoonzussen en zwagers stonden model voor de schilder. Al deze portretten plus zelfportretten van Rubens komen tezamen in Antwerpen, in de voormalige woning van de schilder zelf. Het is voor het eerst dat al deze portretten, die niet in opdracht werden geschilderd, maar louter uit liefde en als herinnering, weer terugkeren op hun oude stek.

Om de tentoonstelling samen te stellen is advies ingewonnen bij internationale specialisten in het werk van Peter Paul Rubens. In totaal worden zo’n 50 schilderijen en tekeningen getoond. De werken zijn afkomstig uit diverse topmusea, zoals de Uffizi in Florence, het British Museum in Londen, het Musée du Louvre in Parijs, de Hermitage in Sint-Petersburg, en de collecties van de Prins van Liechtenstein en de Engelse koningin.

De expositie start op 28 maart 2015 en duurt tot en met 28 juni 2015. Gezien het unieke karakter van deze expositie en de verwachte belangstelling kan het geen kwaad alvast kaarten te reserveren!

BRON: Rubenshuis Antwerpen

Lees ook:Een ereplaats voor de papegaai van Rubens
Lees ook:Spaans portret Rubens te koop
Lees ook:Jezus verhuist van museum naar kerk Antwerpen
Lees ook:Rubens, Van Dyck en Jordaens reizen vanuit Vlaanderen naar Twente
Lees ook:Museumnacht Antwerpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>