Design van eigen bodem

De poster voor de nieuwste expositie in Het Noordbrabants Museum CREDITS: Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch tonen vanaf 24 januari design van eigen bodem. In de tentoonstellingen Design uit het land van de aardappeleters en How We Work – new Dutch Design zijn meer dan 80 projecten van gerenommeerde ontwerpers en nieuw talent te zien. 

De eerste expositie is die van Design uit het land van de aardappeleters – vormgevers ontmoeten Van Gogh in Het Noordbrabants Museum. Deze expositie is van 24 januari t/m 26 april 2015. Met deze tentoonstelling opent Het Noordbrabants Museum het Vincent van Gogh inspiratiejaar. Het werk van de wereldberoemde kunstenaar vormt de aanleiding om Brabants design vanuit een andere invalshoek te bekijken. Want Brabant is niet alleen het land van Van Gogh, het is ook een design-hotspot met internationale faam. Yksi Ontwerp selecteerde voor Het Noordbrabants Museum de meest bijzondere, hedendaagse designobjecten van topontwerpers als Maarten Baas, Studio Job en Piet Hein Eek én veelbelovend jong talent.

 

How We Work in het Stedelijk Museum CREDITS: Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch

How We Work – new Dutch Design is de andere tentoonstelling in het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch en deze is te zien vanaf 24 januari t/m 17 mei 2015. Te zien zijn onder meer werken van Atelier NL, Pieke Bergmans, Mae Engelgeer, Formafantasma, Pepe Heykoop, Chris Kabel, Maarten Kolk & Guus Kusters, Dirk van der Kooij, Joris Laarman, Valentin Loellmann, Christien Meindertsma, Lex Pott, rENs en Scholten & Baijings. Veertien Nederlandse ontwerpstudio’s met een eigen handschrift presenteren zich met nieuwe ontwerpen. Zij laten zien hoe zeer diverse producten tot stand komen; hoe zij denken en werken. De tentoonstelling How We Work – new Dutch Design toont het nieuwe gezicht van Dutch Design.

Lees ook:Het Noordbrabants Museum kiest voor Van Gogh in 2015
Lees ook:Het jaar van Vincent
Lees ook:Timo de Rijk is nieuwe directeur Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch
Lees ook:Samenwerking musea Den Bosch werpt vruchten af
Lees ook:Het Noordbrabants Museum schotelt u voor in 2015…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>