DWDD pop-up museum in Allard Pierson Museum

De Wereld Draait Door in het museum CREDITS: Mondriaan Fonds

De Wereld Draait Door opent op 29 januari in Amsterdam voor vier maanden een pop-up museum. Het televisieprogramma, dat dit jaar tien jaar bestaat, zal met een aantal van haar vaste gasten een deel van het Allard Pierson Museum inrichten met werk uit de depots van tien grote musea in Nederland. Het centrale thema daarbij is ‘Verborgen Kunstenaars’.

Tien gastconservatoren van het televisieprogramma worden ieder aan een museum gekoppeld om daar in de kelders op zoek te gaan naar werk van verborgen meesters. Ieder museum krijgt één zaal in het Allard Pierson Museum, een zaal die geheel naar de idee en de smaak van de gastconservator zal worden ingericht. De deelnemende musea en gastconservatoren zijn Jasper Krabbé – Stedelijk Museum Amsterdam, Cécile Narinx – Centraal Museum Utrecht, Herman Pleij – Museum Catharijneconvent, Halina Reijn – Museum de Fundatie, Marc-Marie Huijbregts – Van Abbemuseum, Nico Dijkshoorn – Het Drents Museum, Pieter van Vollenhoven/Nico de Haan – Rijksmuseum/Bijzondere Collecties van de UvA, Joost Zwagerman – Gemeentemuseum Den Haag, Fidan Ekiz – Nederlands Fotomuseum en Jan Mulder – Groninger Museum.

Het Mondriaan Fonds draagt aan dit project bij vanuit de Bijdrage Samenwerking Musea. Musea met plannen voor duurzame samenwerkingen tussen musea en/of andere maatschappelijke partijen kunnen hiervoor een bijdrage aanvragen. De eerstkomende deadline is 6 februari 2015.

BRON: Mondriaan Fonds

Lees ook:Allard Pierson Museum krijgt nogmaals DWDD-pop-up museum
Lees ook:Carice van Houten maakt Kröller-Müller-tentoonstelling voor DWDD Pop-Up Museum
Lees ook:Bekendmaking eerste resultaten samenwerkingsregeling musea
Lees ook:Allard Pierson Museum houdt Krim-goud voorlopig zelf
Lees ook:Mondriaan Fonds draagt bij aan collectieprogramma’s zeventien kunstmusea

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>