Wegens succes verlengd: Sassenstraat, de oudste straat van Zwolle

Een van de werken die te zien is in de expositie CREDITS: Stedelijk Museum Zwolle

De expositie ‘Sassenstraat, de oudste straat van Zwolle’ is wegens succes verlengd! De tentoonstelling mag zich verheugen in een grote publieke belangstelling. Bent u nog niet geweest of wilt u nogmaals genieten van deze tentoonstelling? Dat kan tot en met 25 januari 2015 in het Stedelijk Museum in Zwolle.

Een bezoek aan de tentoonstelling is voor veel Zwollenaren, maar ook voor mensen van buitenaf, een nostalgische reis door deze straat. De straat wordt begrensd door twee markante monumenten de Sassenpoort en de Grote Kerk. Dat de Sassenstraat tekenaars en schilders ook nu nog inspireert is te zien in het door Arie van Vliet getekende stripverhaal ‘De schat van de Sassenpoort’.

Bijzonder zijn de vier schilderijen van Grasdorp (1642-1686) waarop hij de dramatische brand en uiteindelijk het instorten van de toren van de Grote Kerk in beeld heeft gebracht. Nog niet eerder waren deze vier doeken gezamenlijk te zien. In de expositiezaal op de begane grond zijn in de tentoonstelling ‘Gerard ter Borch en Hendrick ten Oever, schilders in de Sassenstraat’ ruim 20 schilderijen van Gerard ter Borch (1617-1681) en Hendrick ten Oever (1639-1716) te zien. Deze tentoonstelling is nog te zien tot en met 19 april 2015.

Bij de expositie is een glossy verschenen met meer verhalen en foto’s over de Sassenstraat door de eeuwen heen. De publicatie is nog beperkt beschikbaar. U vindt de expositie bij Stedelijk Museum Zwolle aan de Melkmarkt 41 in Zwolle.

Vandaag is er bovendien nog een rondleiding bij de expositie. De rondleiding start om 15.00 uur bij de ontvangstbalie van het museum. Naast de normale entreeprijs hoeft voor deze rondleiding niets extra’s betaald te worden. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Lees ook:De geheimen van de Sassenstraat
Lees ook:Museumweekend in Zwolle
Lees ook:Topstukken uit de Gouden 15e eeuw van Zwolle
Lees ook:Grommende Ad Gerritsen in Zwolle
Lees ook:Arnhemse familie verdient acht ton op veiling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>