Ruimte voor jong fotografisch talent: Vincent Delbrouck in FoMu

Voor het derde jaar op rij biedt het FoMu ruimte aan jonge Belgische fotografie. Dit jaar is de Belgische fotograaf Vincent Delbrouck (1975) aan de beurt. Hij  presenteert dit jaar zijn nieuwste project Dzogchen. Voor het project Dzogchen ondernam Delbrouck tussen 2009 en 2014 verschillende reizen naar de Himalaya. Delbrouck dompelt zich onder in de filosofie van het Boeddhisme en laat de omgeving zijn beeldtaal dicteren. Dzogchen is een term uit de Tibetaanses boeddhistische filosofie, gekenmerkt door een specifieke visie op de realiteit. Bij Dzogchen wordt de werkelijkheid aanvaard zoals die is: mooi en lelijk, goed en slecht, zwart en wit. Vincent Delbrouck heeft zich door deze visie laten leiden binnen dit project, waarbij hij tevens aandacht had voor zijn liefde voor de literatuur en de natuur.

De fotograaf ziet het integrale proces, van het fotograferen tot de uiteindelijke presentatie in tentoonstelling en boek, als een innerlijke reis. Door deze innerlijke reis wordt hij gevoed en is hij in staat het onbekende te benaderen. Omdat het werk van Delbrouck nooit hetzelfde is,  is ook elke presentatie anders. Zijn werken worden samengesteld gebaseerd op zijn eigen gevoel, vanuit de persoon die hij op dat moment is. FoMu prijst de expositie als volgt aan: “De reeks Dzogchen is een poëtische reflectie op de Himalaya. Het is een ode aan de schoonheid van eender welke plek, een pleidooi voor een wereld zonder onderscheid.”

Wilt u een en ander met eigen ogen aanschouwen? Dat kan tot en met 1 februari 2015.

Lees ook:FoMu viert feest in de photobooth
Lees ook:FoMu viert 50e verjaardag in 2015
Lees ook:Nick Hannes – Mediterranean. The Continuity of Man
Lees ook:Jeffrey Silverthorne – The Precision of Silence
Lees ook:De geschiedenis van de fotografie in FoMu

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>