Pop-up STOOR: winkel en galerie voor de nieuwe generatie

Een werk van Nikkie Wester in Pop-up STOOR CREDITS: Nikkie Wester, Pop-up STOOR

Van 20 november tot en met 20 december 2014 presenteert de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) Pop-up STOOR, een winkel en galerie in Den Haag, waar de nieuwste generatie kunstenaars en ontwerpers in aanloop naar de feestdagen haar producten gaat verkopen. Het steeds wisselende assortiment bestaat uit stijlvolle en betaalbare stukken van ambitieuze jonge makers: van mode- en woonaccessoires tot grafiek en fotografie.
Iedere donderdag onthult een recente prijswinnende alumnus een nieuwe etalage. Zo zal er werk te zien zijn van Bob Eikelboom en Niels Broszat (winnaars Koninklijke Prijs voor Schilderskunst 2014), Nynke Koster (D’sign Award 2014) en Maurice van Es (ING Photography Talent Award Publiekprijs 2014). Bezoekers van Pop-up STOOR kunnen bovendien meedoen aan een loterij. De winnaar wordt op 18 december bekend gemaakt en ontvangt een uniek en persoonlijk exemplaar van de “Rooms of Now” fotoboekenserie van Maurice van Es. Met “Rooms of Now” maakt Van Es een herinneringsdocument van een huis of kamer en toont daarmee de meest obscure en voorheen onzichtbare plekken van een woonhuis.

Gedurende de opening van Pop-up STOOR zijn er diverse evenementen in de winkel annex galerie. Deze zijn op de volgende dagen:
20 November Josine Nell, Textile & Fashion
27 November Koos Breen, Graphic Design
4 December Nynke Koster, Interior architecture & Furniture Design
11 December Niels Broszat en Bob Eikelboom, Fine Arts
18 December Maurice van Es, Photography

Lees ook:Kunstenaars krijgen Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2014
Lees ook:Landschapsschilder Gerard Koster overleden
Lees ook:Biënnale Gelderland is klaar voor de Reload
Lees ook:No Man’s Art Gallery is terug in Nederland
Lees ook:The Art of Impact reikt Impact Award uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>