‘Dreams go on’ by Rohn Meijer

Rohn Meijer – Carla Bruni – Courtesy Eduard Planting Gallery

De Nederlands-Amerikaanse modefotograaf Rohn Meijer exposeert van 1 november tot en met 20 december in Eduard Planting Gallery in Amsterdam. ‘Dreams go on’ laat kleurrijke backstage portretten zien van internationale supermodellen als Carla Bruni, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Kate Moss en Karen Mulder. 

Rohn Meijer woont al sinds 1984 in modestad Milaan. Hij ontwikkelde al snel een grote passie voor backstage fotografie. Zijn serie ‘Dreamgirls’ is gemaakt in het begin van de jaren ’90, bij shows in Milaan, Parijs en New York. De foto’s weerspiegelen de dynamische en feestelijke sfeer achter de schermen. Tot zijn eerste opdrachtgevers behoren Franco Moschino en Gianni Versace. Voor het eigenzinnige modemerk Dsquared fotografeert Rohn Meijer al jarenlang zomer- en wintercollecties. Ook heeft hij de afgelopen jaren gewerkt voor Neil Barrett, Diesel, Philipp Plein, Michael Thoms en Trussardi.

Rohn Meijer is in Amsterdam geboren. Als kind verhuisde hij naar Los Angeles en keerde op 22-jarige leeftijd terug. Hij volgde een opleiding keramiek aan de Rietveld Academie. De fotograaf maakt zowel modeseries als reisreportages. Zijn werk is te zien geweest op exposities in Europa en Amerika en is gepubliceerd in talrijke bekende magazines. Nu is zijn werk dus ook te zien bij Eduard Planting Gallery. De galerie is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

 

Lees ook:‘Past & Present Highlights’ – Photography by Marie Cécile Thijs
Lees ook:Kunstfotograaf Jan Stel exposeert in Amsterdam met ‘Manmade / no human
Lees ook:Rock ‘n Roll met Terry O’Neill
Lees ook:Terry O’Neill & Gered Mankowitz exposeren bij Eduard Planting
Lees ook:De andere kant van Micky Hoogendijk: The Other Side of Fear is Freedom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>