Jef Rademakers verkoopt deel verzameling

Andreas Schelfhout, 1857, Schaatsers in de buurt van een Hollandse stad,
Collectie Rademakers. Fotografie Bruno Vandermeulen

Zo’n 80 werken van de Rademakers Collectie, die in totaal uit 120 schilderijen bestaat, worden verkocht. Dat heeft verzamelaar en oud-televisieproducent Jef Rademakers laten weten. Het is nog niet duidelijk  welke werken verkocht gaan worden. Van 11 oktober tot en met 25 januari 2015 is de Rademakers Collectie voor het laatst te zien in de tentoonstelling Een Romantische Reis in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch.

De afgelopen vier jaar heeft de verzameling een opzienbarende wereldtournee beleefd, met twaalf tentoonstellingen in negen landen, die samen bijna 500.000 bezoekers trokken. “De missie is volbracht. De romantiek staat weer op de kaart”, aldus Jef Rademakers tegenover het museum. De Rademakers Collectie is een unieke privéverzameling vanwege zijn omvang en coherentie. De verzameling bestaat uitsluitend uit romantische schilderijen uit de eerste zeven decennia van de negentiende eeuw, gemaakt door kunstenaars uit Nederland en België. Het betreft zomer- en winterlandschappen, zeestukken, stadsgezichten, architectuurschilderijen, stillevens, nachtstukken, portretten en genrevoorstellingen.

Lees ook:De complete collectie Rademakers
Lees ook:Een romantische kijk in het B.C. Koekkoek-huis
Lees ook:Nieuwe aanwinst in Mauritshuis
Lees ook:Vernieuwde Dalí museum opent haar deuren
Lees ook:Mesdagjaar start met uitgave boek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>