Het geheime leven van een hotelkamer

Colours nailed to the mast CREDITS: Marc Lagrange

Mark Peet Visser Gallery heeft een primeur: de internationaal bekende fotograaf Marc Lagrange toont er zijn nieuwe serie HOTEL MARITIME – ROOM #58. De prikkelende werken trekken je mee in het geheime leven van een hotelkamer. Het is een project dat draait om nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht.

Het werk van Marc Lagrange (Kinshasa, 1957) is een ode aan de verleiding en de sensualiteit. Het toont vaak vrouwelijk naakt in een sfeer van tedere kracht en tijdloze decadentie. In de serie ROOM #58 draait alles om een hotelkamer. Lagrange speelt met het vreemde besef dat in een dergelijke ruimte elke dag iemand anders neerstrijkt, zich de kamer eigen maakt en intimiteit creëert. ‘De kamer zit vol energie van al die verschillende zielen; zou dat het leven van de volgende gast beïnvloeden?’, vraagt de fotograaf zich af. Ook speelt hij met de heimelijke wens van ieder van ons om stiekem om de hoek te kijken. Wat speelt zich af in die hotelkamer? Wat voor levens leiden die mensen? Het gevoel voyeur te zijn, wordt door Lagrange bewust opgeroepen. ‘De foto’s zijn een uitnodiging om als vlieg op de muur getuige te zijn van scènes die je in het echte leven misschien nooit zal meemaken. Wat je ziet is niet eenduidig. De interpretatie is aan de kijker die zijn eigen verhaal creëert.’ De essentie van de serie wordt extra tastbaar door de bijbehorende installatie: een cabine waarin je in direct contact lijkt te staan met de gasten in ROOM #58.

Ander nieuw werk dat HOTEL MARITIME – ROOM #58 laat zien, betreft een kennismaking tussen Marc Lagrange en modeontwerper Addy van den Krommenacker, geïnitieerd door Mark Peet Visser. Het resultaat: fantastische foto’s van modellen in mooie creaties en onverwachte settings. In de toekomst verwacht Lagrange een groot project met de Bossche modeontwerper te gaan doen.  Naast genoemde primeurs toont de expositie ook eerder werk van Lagrange. Zijn foto’s worden gerekend tot de top van de hedendaagse fotografie. Kenmerkend is de geheel eigen stijl, de prachtige lichtwerking en belijning, de fijne detaillering en technische perfectie. Lagrange heeft zijn studio in Antwerpen.

De officiële opening van HOTEL MARITIME – ROOM #58 vindt plaats op 11 oktober. De tentoonstelling is vanaf 12 oktober te zien voor het publiek tot en met 2 november bij Mark Peet Visser Gallery. Dit  is een internationaal opererende galerie voor hedendaagse kunst. Ze vertegenwoordigt (internationaal) gerenommeerde kunstenaars als Willem van Veldhuizen, Reinier Berendsen, Tjalf Sparnaay, Kobe en Hanneke Beaumont. De galerie organiseert circa zeven solo-exposities per jaar en heeft daarnaast een doorlopende tentoonstelling met wisselend, recent werk van haar vaste kunstenaars. Mark Peet Visser Gallery heeft sinds 2013 een prachtig nieuw onderkomen aan Bastion Vught in ’s-Hertogenbosch.

Lees ook:Hanneke Beaumont in Mark Peet Visser Gallery
Lees ook:Mark Manders krijgt Heinekenprijs
Lees ook:Zangkanaries Carsten Höller in Rotterdam
Lees ook:Leslie Smith Gallery dupe van diefstal op kunstbeurs
Lees ook:Hotel Museum Boijmans volgeboekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>