Alles van herman de vries. all!

herman de vries, Stedelijk Museum Schiedam FOTO: Robin de Puy

Het Stedelijk Museum Schiedam houdt van 20 september 2014 tot en met 18 januari 2015 de tentoonstelling herman de vries. all. In de tentoonstelling herman de vries. all wordt de artistieke ontwikkeling, de veelzijdigheid en de samenhang van het oeuvre van herman de vries (Alkmaar, 1931) inzichtelijk gemaakt. De vries mag bovendien namens Nederland naar de Biënnale van Venetië.

herman de vries beschouwt zijn kunst als een visualisering van filosofische reflecties. Zijn oeuvre is stilistisch divers, onderzoekend en vernieuwend. In zijn inmiddels meer dan 60-jarige kunstenaarschap is de vries trouw gebleven aan een beperkt aantal uitgangspunten die hem steeds weer nieuwe mogelijkheden voor expressie bieden. Een rode draad in het werk is de relatie van het individu met de werkelijkheid. Werkelijkheid ervaart hij als een complex begrip. In zijn beeldende werk en publicaties richt de vries zijn aandacht vooral op de natuur. Natuur is volgens hem de meest primaire werkelijkheid die we kunnen ervaren.

Tegelijk met de expositie in het Stedelijk Museum Schiedam toont De Ketelfactory in de tentoonstelling no thing nieuw werk van herman de vries. De tekeningen die hij selecteerde zijn gemaakt met uiteenlopende materialen, van kleurpotlood tot verbrand hout afkomstig uit zijn woud in Eschenau (D). De kunstenaar maakt speciaal voor de tentoonstelling een installatie met jeneverbessen en een wandtekening. Kim Zeegers verzorgt het videoportret van herman de vries, dat is opgenomen in Eschenau.

Bij de tentoonstellingen verschijnt de publicatie all / no thing vanuit de samenwerking tussen De Ketelfactory en het Stedelijk Museum Schiedam. Tijdens de opening van de tentoonstelling wordt ook het boek gepresenteerd: Cees de Boer, herman de vries. overal stroomt mijn oog, Uitgeverij de Kunst.

Lees ook:Vooruitblik op to be all ways to be
Lees ook:herman de vries, to be all ways to be in Venetië
Lees ook:Herman de Vries mag naar Biënnale van Venetië
Lees ook:herman de vries in het Kröller-Müller
Lees ook:De werkelijkheid van Jan Schoonhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>