Magisch Afrika en het Koninklijke bezoek

De Meester van Essankro, Masker met verschillende kapsels, regio Baule, Ivoorkust, ca. 1880. Hout, 25 x 15 x 13 cm, privécollectie CREDITS De Nieuwe Kerk

De nieuwe tentoonstelling van wereldberoemde Afrikaanse maskers en sculpturen in De Nieuwe Kerk in Amsterdam mag zich gaan verheugen op Koninklijk bezoek. H.K.H. Prinses Beatrix is op donderdag 23 oktober aanstaande aanwezig bij de officiële opening van Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust. 

Met ruim tweehonderd betoverende en mysterieuze kunstobjecten uit Ivoorkust vervult De Nieuwe Kerk een al lang levende wens om aandacht te besteden aan de cultuur van het Afrikaanse continent. In samenwerking met vele internationale musea en particuliere bruikleengevers is een reizende tentoonstelling tot stand gebracht, die van 25 oktober tot en met 15 februari 2015 in Amsterdam te zien is.

Tijdens de opening wordt ook de bijzondere installatie van kunstenaar en theatermaker Henk Schut in gebruik genomen. Zijn omvangrijk, ruimtelijk, atmosferisch ontworpen kunstwerk geeft de Afrikaanse kunst een nieuwe dimensie, waardoor de bezoeker de maskers en beelden in de gotische kerk op bijzondere wijze zal ervaren. Voorafgaand voert dansgroep TaM TaM IvoirE een traditionele maskerdans uit Ivoorkust op.

Als gevolg van het opbouwen van deze tentoonstelling is De Nieuwe Kerk tot en met 24 oktober gesloten voor publiek.

Lees ook:De Nieuwe Kerk en Magisch Afrika
Lees ook:De Nieuwe Kerk zet stijgende lijn voort
Lees ook:Glimp naar de toekomst: Africa Out Loud!
Lees ook:Africa out Loud: muziek, architectuur en kunst vanaf het Afrikaanse continent
Lees ook:Kabinet Cuypershuis toont verhaal van Vondelkerk Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>