Armando viert 85e verjaardag in stijl in MOA

Armando wordt 85 jaar en dat wordt gevierd met een tentoonstelling! CREDITS: MOA

Ter ere van de 85e verjaardag van de kunstenaar Armando organiseert MOA de tentoonstelling Armando 85 – Tussen het weten en begrijpen. De tentoonstelling biedt een retrospectief op meer dan zestig jaar kunst maken en toont iconen uit het rijke oeuvre van Armando. 

Vanaf de vroege jaren vijftig is Armando onverstoorbaar aan het werk. Zijn oeuvre is groots, divers en staat als een huis. In verschillende verschijningsvormen keert de kunstenaar steeds terug bij het centrale thema in zijn werk: de tragiek van de mens in een onverschillig landschap. Het werk wortelt in Armando’s jeugdervaringen van het Amersfoort van de Tweede Wereldoorlog, maar is daarmee nog niet anekdotisch. Armando overstijgt het persoonlijke en biografische om tot een mythologie met een universele zeggingskracht te komen.

Armando 85 is te zien van 19 september 2014 tot en met 1 maart 2015. Op 1 maart 2015 verschijnt overigens ook een monografie, uitgegeven door nai010 uitgevers. Armando 85 is de tweede tentoonstelling sinds MOA maart jongstleden de deuren opende. MOA is een huis van kunst in de natuur en toont drie collecties in samenhang: de Armando Collectie, buitenplaats Oud Amelisweerd en historische behangsels.

Lees ook:‘Vruchten van het voorjaar. Nieuw werk van Armando’
Lees ook:Armando Collectie vindt nieuw onderkomen
Lees ook:De Armando-collectie van Tony de Meijere
Lees ook:Kröller-Müller is trots op nieuwe sculptuur van Armando
Lees ook:Natura Artis Magistra in MOA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>