Bonnefantenmuseum zoekt…

Het Bonnefantenmuseum zoekt deelnemers voor een expositie CREDITS: Bonnefantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht is op zoek naar personen die willen deelnemen aan de tentoonstelling the fifth floor. Deze tentoonstelling die start op 27 september en loopt tot 11 januari 2015 is speciaal ontwikkeld voor het Bonnefanten door de Braziliaanse kunstenaar Laura Lima, winnaar van de Bonnefanten Award for Contemporary Art 2014 (BACA).

De tentoonstelling the fifth floor is een grensverleggende solotentoonstelling van Laura Lima die een innovatieve dialoog tot stand brengt met de museumpraktijk. De tentoonstelling wordt letterlijk tot leven gewekt door de aanwezigheid van deelnemers. Voor het kunstwerk Tailorshop is het Bonnefanten op zoek naar ervaren kleermakers die (tegen een vergoeding) in dit naaiatelier kostuums voor kunstwerken willen maken. Ook zoekt het museum vrijwilligers die deel uit willen maken van het kunstwerk Toilet. Meer info en aanmelden via [email protected] of www.bonnefanten.nl.

Sinds 2000 reikt het Bonnefantenmuseum tweejaarlijks de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) uit. De Bonnefanten Award is een eerbetoon aan een levende kunstenaar met een uitzonderlijk oeuvre en aanwijsbare invloed op andere kunstenaars, een echte ‘artists artist’. De BACA bestaat uit een geldbedrag van 50.000 euro, een publicatie en een solotentoonstelling in het Bonnefantenmuseum.

De BACA 2014 is unaniem toegekend aan de Braziliaanse kunstenaar Laura Lima (1971, Governador Valadares, Brazilië – Rio de Janeiro). Een centraal thema in het werk van Laura Lima is haar fascinatie voor de complexiteit van sociale relaties en menselijk gedrag. Het menselijke lichaam speelt hierin een grote rol en wordt gepresenteerd in tekeningen, installaties en sculpturen. Op donderdag 25 september wordt de Bonnefanten Award uitgereikt aan Laura Lima door Th.J.F.M. Bovens Commissaris van de Koning in de provincie Limburg tijdens een besloten bijeenkomst.

Op vrijdag 26 september is vervolgens de feestelijke opening van the fifth floor en BACA Projects in het Bonnefantenmuseum, waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd.

Lees ook:Laura Lima wint Bonnefanten Award for Contemporary Art 2014
Lees ook:Laura Lima’s Doornroosje in het museum
Lees ook:Cai Guo-Qiang wint BACA 2016
Lees ook:CERAMIX zorgt voor indrukwekkende eindsprint 2015 Bonnefantenmuseum
Lees ook:Cai Guo-Qiang wint BACA 2016 en toont werken in Bonnefantenmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>