Boodschappen bij de kunstsuper van Lucy Sparrow

Een pak Pampers, een pakje sigaretten of een krant, het kan allemaal CREDITS: Lucy Sparrow

We kennen de supermarkt, de kunstwinkel en de galerij. Wat gebeurt als je al deze bedrijven combineert? Dat zie je in The Cornershop van de Britse kunstenares Lucy Sparrow in Londen. The Cornershop is een ouderwetse gemakswinkel, maar dan met gebreide en uit vilt bestaande artikelen. Er is ook een online store van The Cornershop.

Volgens Lucy Sparrow zelf is The Cornershop Online een pop-up-shop voor de expositie rond The Cornershop. The Cornershop Online is bedoeld voor de mensen die niet in staat zijn om in de maand augustus naar de fysieke winkel af te reizen in de maand augustus. Ook voor de mensen die te ver weg wonen is de online winkel in het leven geroepen. De fysieke winkel omvat zo’n 4.000 producten die allemaal met de hand zijn gemaakt. In totaal was Lucy 8 maanden bezig om al deze voorwerpen te breien en te ontwikkelen.

De vraag naar de authentieke producten is enorm. Voor The Cornershop Online geldt dat de verzending vertraging op kan lopen door de grote vraag, maar er wordt aan een zo spoedig mogelijke verzending gewerkt. De vertraging komt uiteraard ook tot stand door het feit dat alle producten handgemaakt worden. De producten variëren in prijsrange. Het goedkoopste product uit Lucy’s ‘winkel’ is ‘kauwgom’ voor 6,26 euro, het duurste een krant of tijdschrift voor 187,83 euro.

De online winkel is logischerwijs 24 uur per dag geopend. Voor de fysieke winkel geldt dat deze geopend is van 10.00 uur ‘s ochtends tot 19.00 uur ‘s avonds. De fysieke winkel is te vinden aan 19 Wellington Row in Londen tot en met 31 augustus.

Lees ook:Lucy Stein in Galerie Martin van Zomeren
Lees ook:In the Picture: Ward’s Art
Lees ook:Britse kunstenaar Hayden Kays bezoekt eigen veiling in Maastricht
Lees ook:KOP presenteert nieuwe generatie kunstenaars met verkoopexpositie UNLOAD
Lees ook:Tentoonstelling Jheronimus Bosch uitverkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>