Alleen voor jouw ogen: een privé-collectie met allure

RENÉ MAGRITTE (1898 –1967)
LE BOUQUET TOUT FAIT
(THE READY MADE BOUQUET)
1956
Oil on canvas
60 × 50 cm
Private collection
© C.H./ADAGP, Paris 2014, by SIAE 2014

De vakantietijd is een ideale tijd om nieuwe musea te ontdekken in andere landen. Een voorbeeld hiervan is het Peggy Guggenheim Collection in Venetië. Tot en met 31 augustus is daar een expositie te zien met werken van het echtpaar Richard en Ulla Dreyfus-Best.

Dit echtpaar staat bekend als een verzamelaarsechtpaar pur sang. Alle werken uit de collectie van het echtpaar zijn op een bepaalde manier aan elkaar te linken. Een deel van de verzameling wordt in Venetië tentoongesteld. Het gaat om een selectie van ongeveer 110 objecten, waaronder kunstvoorwerpen, schilderijen, tekeningen en sculpturen. De objecten dateren uit diverse tijden, variërend van de Middeleeuwen tot het heden. Het leidt op die manier tot een bijzonder rariteitenkabinet. De conservator van de collectie is Andreas Beyer, hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Basel.

Niet de geringste namen zitten in de collectie van het echtpaar Dreyfus-Best. Verwacht werken van Arnold Böcklin, Victor Brauner, Pieter Brueghel de Oude, Giorgio de Chirico, Francesco Clemente, Salvador Dalí, Max Ernst, Rene Magritte, Man Ray en Andy Warhol. Voor de mensen die niet voor 31 augustus in Venetië komen, niet getreurd! Want vanaf 21 september tot en met 4 januari 2015 is dezelfde expositie ook nog te zien in het Kunstmuseum van Basel.

Lees ook:Eigen museum voor surrealist Magritte
Lees ook:Echtpaar van Schaik schenkt kunstcollectie aan Museum Flehite
Lees ook:Magritte’s keren terug in Rotterdam
Lees ook:Schilderij tijdelijk terug bij eigenaar
Lees ook:Boijmans van Beuningen koopt werk René Magritte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>