Meesters in replica: 200 Greatest Paintings

De grootste meesterwerken in replica gevat CREDITS: 200 Greatest Paintings

Wie van kunst houdt, bezoekt regelmatig een expositie in een museum of galerij. Of komt op een andere wijze in contact met de kunst. Toch is er dan vaak maar een beperkt aanbod. Niet alle meesterwerken van grote kunstenaars worden bij elkaar getoond. Met 200 Greatest Paintings wordt daar enigszins verandering in gebracht! 

200 Greatest Paintings is in de Rotterdamse Fenixloods te zien. 200 kunstwerken zijn als replica’s te zien in de loods. Ze zijn digitaal via fotodruk, 3D printing, canvassprinten, olieverf printing, foamboard printing en druk op hout uitgeprint. Omdat bij elk werk voor de best passende printmethode is gekozen, zien de werken er nagenoeg hetzelfde uit als het echte werk. De museale tentoonstelling en belichting doen de rest. Waarin 200 Greatest Paintings afwijkt is dat de presentatie speels is. Zo wordt bij een werk niet alleen ingegaan op de kunstenaar en het werk, maar ook op feitjes die aan het werk verbonden zijn. Te denken valt aan de waarde, hoe vaak een kunstwerk gestolen is, anonieme achtergrondverhalen van de kunstenaars en beroemde persiflages van het werk.

Daarnaast is gekozen voor een indeling op eeuw. Kunst uit de jaren 1000 tot 1500 komt aan bod binnen het thema Hoge en Late Middeleeuwen, maar ook werken vanaf 1950 tot nu zijn te zien. Bekende werken die zichtbaar zijn als replica zijn Mondriaans Victory Boogie Woogie en Marilyn van Andy Warhol, maar ook Starry Night van Vincent van Gogh en De Nachtwacht van Rembrandt. De expositie loopt tot en met 30 september en is dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur.

Lees ook:Verlenging voor Meesters in Replica
Lees ook:Your Paintings: Alle schilderijen in de UK online
Lees ook:De Dutch Masters of Light
Lees ook:Win een replica van een werk uit het Teylers Museum
Lees ook:Recordbedrag voor Rembrandt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>