National Portrait Gallery Londen ontvangt gift van Lord Snowdon

Image: David Bowie by Snowdon, 1978 Copyright: Snowdon/Vogue © The Condé Nast Publications Ltd

De National Portrait Gallery in Londen heeft een gift ontvangen van Lord Snowdon. Lord Snowdon heet eigenlijk Antony Armstrong-Jones en heeft een imposante carrière als fotograaf achter de rug. De gift bestaat uit 130 gezichten van bekende mensen, waaronder de Britse Koninklijke familie en zanger David Bowie. 

De band van Lord Snowdon met het Britse Koninklijk Huis is relatief nauw te noemen. Hij was van 1960 tot 1978 getrouwd met de zus van de Britse Queen Elisabeth, Prinses Margaret. Voor de National Portrait Gallery is de gift één van de grootste uit de geschiedenis van het museum. Een groot deel van de geschonken fotoportretten zal getoond worden in een expositie van Snowdon later dit jaar. De tentoonstelling “Snowdon: Een leven in beeld”, loopt vanaf 26 september tot en met 21 juni 2015.

Overigens is het niet de eerste keer dat Lord Snowdon exposeert in de National Portrait Gallery. Ook in 2000 was er een retrospectief van de fotograaf in het museum. Deze expositie toonde een groot deel van de werken die Snowdon maakte tijdens zijn carrière als modefotograaf, maar ook hier waren zijn befaamde portretten te zien.

Lees ook:The Seventies van David Bowie in Eduard Planting Gallery
Lees ook:National Portrait Gallery kan zelfportret Anthony van Dijck behouden
Lees ook:Finalisten BP Portrait Award 2011
Lees ook:Ruzie over rechten foto’s Wikimedia
Lees ook:Laatste maand van David Bowie is in Groninger Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>