De kunst van het wielrennen of het wielrennen in de kunst?

De kunst van het wielrennen CREDITS: Museum Tongernlohuys

Een kunstenaar kan overal inspiratie opdoen: van de kleinste dingen tot de grootste zaken. In het Museum Tongerlohuys is vanaf 5 juli de tentoonstelling I ♥ wielrennen te zien. Het is inderdaad een tentoonstelling over wielrennen, maar als extra onderdelen kunt u het werk van Thea Tolsma en Petra Huijsmans bekijken.

Thea Tolsma, wiens werk is opgenomen in diverse musea in binnen- en buitenland, maakt handgeknipte colliers van rubber binnenbanden. Rubber als materiaal en de band als vorm zijn voor haar even belangrijk in haar creaties. En uiteraard past een rubber binnenband bij een sport als fietsen of wielrennen. Petra Huijsmans is juist weer gespecialiseerd in de sportfotografie. Vanuit haar passie voor het wielrennen brengt ze de inspanning, de emotie en het afzien in beeld, door haar ‘Effort Highlights’ benoemd. In het museum kunt u haar serie foto’s van beroemde wielrenners bekijken.

De tentoonstelling zelf gaat vooral over wielrennen en dan met name het wielrennen in West-Brabant, een walhalla voor wielerliefhebbers. Grote namen uit het wielrennen komen uit deze regio of hebben er gewoond: we kunnen alleen al Gerrie Knetemann, Adrie van der Poel, René Pijnen, Rini Wagtmans of Marijn Valentijn noemen. De tentoonstelling is dan ook gericht op de geschiedenis van de wielersport, waarbij aandacht is voor regionale wieleractiviteiten als de Draai van de Kaai en de Hel van de Pin.

Deze tentoonstelling is te zien tot en met 31 augustus.

Lees ook:Museum van Lien viert 15-jarig jubileum
Lees ook:Reusachtige badeend aan flarden gescheurd
Lees ook:Museum laat bezoeker Monet namaken
Lees ook:The Image Generator II in Extra City Kunsthal
Lees ook:En route met KopS door Scheveningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>