Kunstenaar Rop van Mierlo toont nieuw werk in Frame Store

De series Mandril CREDITS: Rop van Mierlo, Frame

Vrijdag 20 juni lanceert Rop van Mierlo een in gelimiteerde oplage geproduceerde tas en ander nieuw werk in de Frame Store in Amsterdam. De kunstenaar, ontwerper en tovenaar Van Mierlo is vooral bekend van zijn samenwerking met Italiaans modehuis Marni in 2013 en zijn prachtige publicatie Wild Animals in 2010.

Voor de Frame Store – de pop up winkel van het designtijdschrift Frame – maakt hij in samenwerking met ontwerpster Kim van de Veerdonk een tas die in een gelimiteerde oplage van 50 stuks te verkrijgen is. De tas weerspiegelt de unieke handtekening van het werk van de kunstenaar: een canvas shopper met daarop een serie van zwart-wit patronen die bij nadere beschouwing zes panda’s blijken te vormen. De kracht van Van Mierlo‘s werk ligt in zijn toewijding om verf vrij spel te geven; de waterige verf voegt zich zo steeds weer tot een unieke vorm die met een verandering van slechts 1 centimeter een andere dimensie toont.

De raadselachtige titel van de tentoonstelling in de Frame store – Japan is a great country – heeft niets van doen met Van Mierlo’s werk, maar verwijst naar de dubbelzinnigheid, de charme en het unieke beeldenspel van de wereld die hij creëert in zijn werk. Behalve de tas in een oplage van 50 stuks zijn ook Van Mierlo’s nieuwe boek Some Logic, prints en origineel werk te koop in de Frame Store.

De Frame Store is een tijdelijk project van Frame magazine. “Frame schrijft niet alleen over wat er in winkels ligt maar ook over de winkels zelf. Een eigen winkel is dan een logische stap; een fysieke ervaring bieden,” dat is wat Robert Thiemann, hoofdredacteur van Frame, voor ogen had bij de opening van de pop-up store die is gehuisvest in de Zuilenzaal in Felix Meritis aan de Keizersgracht 324 inAmsterdam.

Het Nederlandse ontwerpbureau i29 heeft in opdracht van Frame een kermisachtige spiegelattractie gemaakt van de historische Zuilenzaal. Met de spiegels heeft i29 “een letterlijke reflectie gemaakt op de tijd en geschiedenis”. Jeroen Dellensen (1972) van i29: “Het contrast tussen het oude en het nieuwe hebben we versterkt met tweedimensionale, geometrische spiegels naast de rafelige muren en de verspringende pilaren.” Zijn collega Jaspar Jansen (1970) valt bij: “Winkelen is ook een spel van verleiding. Pak mij op, ruik aan mij, koop mij. Dit spel hebben wij verbeeld en zelfs uitvergroot met spiegelwanden.”

Niet alleen het interieur luistert nauw, ook het aangeboden assortiment moet van onberispelijke kwaliteit zijn. “Maar vooral toegankelijk”, benadrukt Thiemann. We kiezen voor contemporary essentials, producten van gisteren en vandaag die ook morgen nog actueel zijn.” Wat er op neerkomt dat er Artek-lampen van Alvar Aalto en basic herenmode van het Zweedse label Stutterheim hangen naast de vazen van aanstormend talent Lex Pott en werk van hedendaagse kunstenaars. “Meer nog dan een winkel is dit een creatief platform waarmee we onze lezers aanspreken. Niet alleen over design en boeken maar ook over food, mode, beauty en zelfs beeldende kunst,” aldus Thiemann.

Rop van Mierlo – Japan is a great country - 20 juni – 17-19 uur  Frame Store / Felix Meritis 1e verdieping Frame&Foam - Keizersgracht 324 Amsterdam. Gratis toegang

Lees ook:Marten en Oopjen bij je thuis aan de muur
Lees ook:RE Store maakt kunst uit afval
Lees ook:Realist Kik Zeiler exposeert in Assen
Lees ook:Boodschappen bij de kunstsuper van Lucy Sparrow
Lees ook:Volkswagen moedigt kunstdiefstal aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>