Rood-wit-blauw kunstbeeld van Oranje-Nassau in Heerenveen

Rood-Wit-Blauw, Huize Oranje Nassau FLYER: Museum Willem van Haren

De expositie Koninklijke Portretten in het Museum Willem van Haren in Heerenveen toont een kunstzinnig en kunsthistorisch beeld van het Koningshuis Oranje-Nassau. Er zijn diverse genres te zien, variërend van de schilderkunst tot nieuwe genres in de beeldende kunst zoals kunstfotografie en beeldhouwkunst van 22 deelnemende kunstenaars uit zowel Nederland als België. 

De kunstenaars zijn met zorg gekozen, waardoor de tentoonstelling een goed beeld van de geschiedenis van ons koninkrijk. De kunstenaars gaan binnen hun kunstwerk ieder hun eigen weg, waarbij ze onze geschiedenis weer actueel hebben gemaakt, door steeds hun visie uit het verleden in het nu te plaatsen. Bijzonder aan de tentoonstelling is dat er ook twee werken van Andy Warhol te zien zijn. Het betreft twee silkscreens die Warhol ooit maakte van toenmalig Koningin Beatrix, tegenwoordig Prinses Beatrix. Ook zijn er werken te zien met beeltenissen van Koning Willem-Alexander en Kroonprinses Amalia.

Er zit echter nog een bijzonderheid vast aan de expositie. De tentoonstelling sluit namelijk op 24 april, maar op Koningsdag, 26 april, vindt er een veiling plaats, waarbij werken uit de expositie geveild zullen worden. U bent vanaf 13.30 uur van harte welkom om de veiling in Hotel restaurant Golden Tulip Tjaarda in Oranjewoud bij te wonen. De heer Rudolf Nammensma zal de hamer ter hand nemen en deze unieke veiling verrichten. Wie een waar Koninklijk Portret aan de muur wil hebben, kan op deze veiling wellicht zijn of haar slag slaan.

Lees ook:Dichterbij Herman Brood in Museum Willem van Haren
Lees ook:Beatrix in beelden in De Havixhorst
Lees ook:Lady Gaga in museum te zien
Lees ook:Sotheby’s veilt collectie van verzamelaar Taubman
Lees ook:Koningin Beatrix in brons gebeeldhouwd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>