Keith Haring tentoonstelling in Brooklyn Museum

Keith Haring (American, 1958–1990). Untitled, 1980. Collection Keith Haring Foundation. © Keith Haring Foundation

Omdat er vandaag door Google extra aandacht aan de geboortedag van Keith Haring wordt besteed, wilde ik de tentoonstelling Keith Haring 1978-1982 in het Brooklyn Museum te New York niet laten ontbreken. In deze tentoonstelling wordt nog tot 8 juli een uitgebreid overzicht (met meer dan 300) van de vroege werken van Haring getoond.

De tentoonstelling richt zich op de periode 1978-1982 in Keith Haring’s carrière. In deze periode arriveerde hij in New York, startte hij met een eigen studio en maakte hij vele werken in de openbare ruimte (veelal ook politiek kritisch). Haring was een bekende persoon in de New Yorkse artistieke kringen en was tevens bevriend met andere kunstenaars als Jean- Michel Basquiat en Kenny Scharf.

Keith Haring (American, 1958–1990). Untitled (Exhibition Continues 163 Mercer Street), 1982. Felt-tip pen on paper, 11 1/2 x 9 in. (29.5 x 22.9 cm). Collection Keith Haring Foundation. © Keith Haring Foundation

Op de tentoonstelling kun je 155 werken op papier bekijken, experimentele video’s en meer dan 150 objecten uit het archief, waaronder schetsboeken, voorbereidende schetsen, tentoonstellingsflyers, posters en foto’s. Ook zijn er nooit eerder vertoonde werken zoals zeven video-opnamen (waaronder Haring’s eerste videowerk Painting myself into a Corner), collages en kranten.

Via de Facebookpagina van de tentoonstelling Keith Haring 1978-1982 is er vandaag (in verband met de Google Doodle) de mogelijkheid om vragen over Keith Haring en zijn werken te stellen aan conservator Tricia Laughlin Bloom .

Lees ook:Keith Haring voor Moederdag
Lees ook:Laatste week voor succesvolle Keith Haring tentoonstelling in de Kunsthal
Lees ook:Kunsthal maakt zich op voor Keith Haring
Lees ook:24 uur Cultuur in Rotterdam
Lees ook:Democratie in het Kröller-Müller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>