Herbergt Heden Hier de nieuwe Rembrandt?

Gisteren werd bekend gemaakt dat kunstenares Puck Verkade, sinds kort ook deelnemer van het televisieprogramma De Nieuwe Rembrandt, de residency van Heden aan de Weimarstraat te Den Haag zal betrekken. Puck Verkade zal in de residency werken aan ‘De avonturen van de alleskunner’, waarin zij de grensvervaging tussen de hedendaagse kunstenaarspraktijk en andere disciplines onderzoekt.

Wie actief wil deelnemen aan ‘De avonturen van de alleskunner’ en graag schildert of tekent kan elke week meedoen met de portretsessies van Puck. Op deze manier wil Puck 99 ‘zelf’ portretten verzamelen. Als het portret in kwestie af is, wordt het opgehangen in de expositieruimte van Heden Hier. Met dit project schreef Verkade zich tevens in voor het AVRO televisieprogramma De Nieuwe Rembrandt. Hieronder kun je de eerste aflevering van afgelopen dinsdag terug zien.

Bekijk de video in andere formaten.

Rondom Puck’s voorganger als artist in residence bij Heden Hier, Ro Hagers, zal er aankomend weekend een Artist Talk zijn en een Blitz Expo geopend worden bij Horizonverticaal te Haarlem. Horizonverticaal heeft Ro Hagers uitgenodigd voor dit nieuwe concept; een Blitz-Expo. Een korte tentoonstelling waarin de kunstenaar de vrije hand heeft om een combinatie te zoeken met werk van een ander. Tijdens de opening van deze tentoonstelling op zaterdag 28 april houdt Ro een Artist Talk. Hij zet z’n werk in een breder context aan de hand van foto’s, stukjes film en tekst.

 

Deze Blitz- Expo zal van 28-04-12 t/m 06-05-12bij Horizonverticaal in Haarlem te zien zijn.

Lees ook:Kees Verkade maakt monument Hardenberg
Lees ook:Haarlem is bijna klaar voor de Lente
Lees ook:The Art Of The Brick: kunst met LEGO
Lees ook:Hollandse Michelangelo in het Frans Hals Museum
Lees ook:Blikopeners Stedelijk Museum presenteren Friday Night

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>