Andrea Freckmann exposeert in Kunstruimte Villa de Bank

Andrea Freckmann, Ode an Herrn Hocksweb,2011

Op zondag 18 december zal de expositie ‘Viele Grüsse Deine Elli’ met werk van de Duitse kunstenares Andrea Freckmann in Villa de Bank te Enschede geopend worden. Freckmann schildert voorstellingen die een terloops moment in een mogelijk groter narratief lijken te zijn. De schilderijen nodigen je uit om door het beeld te reizen en mee te kijken in het schilder- en denkproces van de maker.

Stichting Villa de Bank organiseert in een prachtige villa in het Blijdensteinpark kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Jonge, eigenzinnige kunstenaars uit binnen- en buitenland worden uitgenodigd om in de vier tentoonstellingsruimtes hun presentaties te maken. Vanaf dit weekend kun je hier de speelse schilderijen van Andrea Freckmann bekijken. De schilderijen maken een open indruk; door de losse schildertoets, door de bewust onuitgewerkte gedeeltes en door de voorstelling zelf, die niet zozeer een afgerond verhaal is maar eerder een beeld dat een verhaal genereert.

Andrea Freckmann, Ode an Herrn Hocksweb,2011

Benno Tutein Nolthenius omschrijft het mogelijke verhaal achter bovenstaand werk van Andrea Freckmann als volgt:”De vrouw is vast verliefd op deze houthakker die heel muzikaal blijkt te zijn. Iedereen wil zijn zingende zaag horen. Alle vogels uit het bos hebben een plekje dichtbij gevonden om te luisteren. Zodra hij ophoudt te spelen is de betovering natuurlijk weg. Als de man na het spelen aan de vrouw zou vragen “Wil je met mij trouwen?”, dan maakt ze waarschijnlijk rechtsomkeert. Nu ik erover nadenk moet het vreselijk zijn voor wie een prachtige act heeft. Tijdens de show ben je de ster, maar na afloop gaat het publiek weer naar huis, of naar de kroeg, en blijf je alleen achter. Een mooie titel voor een droef verhaal is misschien “Als de klanken zijn verstomd …”. Als de houthakker maar niet zo verdwaasd achterblijft dat hij per ongeluk de zaag aan de wilgen hangt en probeert om met de strijkstok een boom om te zagen. Zo gek zijn de schilderijen van Andrea Freckmann wel! Goed gek. Slecht gek bestaat niet. Sprookjes wel?”

De expositie ‘Viele Grüsse Deine Elli’ kun je vanaf 20 december tot en met 20 januari in Villa de Bank te Enschede bezoeken.

Lees ook:Schone kunst uit Vlaanderen in Nederland
Lees ook:Big Eyes op het witte doek
Lees ook:Minister Plasterk wil collectie Scheringa redden
Lees ook:ING veilt 2500 kunstwerken voor Unicef
Lees ook:ARTube op NPO Cultura

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>