Uit De Kunst! in Paleis het Loo

De tentoonstelling “Uit De Kunst!” is op dit moment in Paleis het Loo te zien. Bijzonder hieraan is dat deze jubileumtentoonstelling ter ere van het honderdjarige bestaan van de Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst (VHOK) tot stand is gekomen. In Paleis het Loo zijn dan ook bijzondere kunstwerken, uit privé collecties van of verhandeld door leden van de VHOK, van meesters als Isaac Israëls, Van Gogh, Mondriaan en Picasso tezamen gebracht die normaal gesproken niet aan het grote publiek getoond worden.

René Lalique, hanger sorbus suecica. Te zien bij de tentoonstelling Uit De Kunst! in Paleis het Loo. Foto: A. Aardewerk

De Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst in Nederland is in 1911 opgericht door een aantal gerenommeerde Nederlandse kunsthandelaren. Hun doel was om vakkennis te stimuleren, vertrouwen te vergroten en het garanderen van de kwaliteit van de te koop aangeboden objecten. Robert Aronson (Voorzitter van de VHOK) benadrukt nog eens de kwaliteit van de kunstwerken als hij zegt: “We kunnen hier rustig van een historische gebeurtenis spreken. Feitelijk is het pas de derde keer in de geschiedenis dat een dergelijk evenement plaats zal vinden. De eerste keer was in 1929 en de 2e keer in 1936 in het Rijksmuseum; alweer 75 jaar geleden! We hopen hiermee ook aan het Nederlandse kunstminnende publiek duidelijk te maken waar de VHOK voor staat, namelijk voor kwaliteit en betrouwbaarheid als het gaat om het aankopen van kunstwerken.”

De tentoonstelling “Uit De Kunst!” is nog tot en met 8 januari 2012 in Paleis het Loo te bezichtigen.

Lees ook:Paleis Gubbels: Klaas Gubbels in Oranje
Lees ook:Palace in Wonderland bij Paleis Soestdijk
Lees ook:ART BREDA gaat voor tweede editie
Lees ook:Het BAL! wordt geopend op Paleis Soestdijk
Lees ook:Paleis Soestdijk opent Palace in Wonderland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>