The End of Money in het Witte de With

Tomás Saraceno, Endless Big, 2006. Courtesy of the artist & Andersen’s Contemporary, Copenhagen

Vandaag wordt de groepstentoonstelling “The End of Money” in het Witte de With Center for Contemporary Art te Rotterdam officieel geopend. Er worden werken van internationale kunstenaars getoond die draaien om tijd en waarde. In een wereld zonder geld zullen er nieuwe waarden, sociale verbanden en wellicht een andere omgang met het begrip tijd ontstaan.

Uit de kunstwerken komen gevoelens als angst en hoop tot uitdrukking. Ook alle verwachtingen die gepaard gaan met het einde van geld en alle gevolgen van dien. Want wij zijn geïndoctrineerd met de woorden van Benjamin Franklin “Tijd is geld”. Volgens Marshall McLuhans formulering van deze uitspraak wordt geld gezien als ‘opgeslagen tijd’. Het zal een enorme impact hebben als geld verdween want er zou een absolute waardestandaard wegvallen waar iedereen zich op maatschappelijk vlak bewust danwel onbewust aan mat. Kortom er zouden allerlei gevoelens loskomen en een enorme chaos ontstaan. Een interessant thema voor een groepstentoonstelling, waar ieder individu het thema anders interpreteert en weergeeft.

Er zullen werken van de volgende kunstenaars geëxposeerd worden: Alexander Apóstol, Pierre Bismuth, Peter Fischli & David Weiss, Zachary Formwalt, Goldin+Senneby, Hadley+Maxwell, Toril Johannessen, Vishal Jugdeo, Agnieszka Kurant, Matts Leiderstam, Maha Maamoun, Christodoulos Panayiotou, Lili Reynaud-Dewar, Tomás Saraceno, Tonel, Vangelis Vlahos en Lawrence Weiner. Je kunt deze tentoonstelling van 22 mei tot en met 7 augustus bezoeken in het Witte de With Center for Contemporary Art in Rotterdam.

Lees ook:Witte de With Center viert 25-jarig bestaan
Lees ook:Bit Rot van Douglas Coupland in Witte de With
Lees ook:Kunstenfestival De Wereld van Witte de With
Lees ook:Kaartverkoop Museumnacht010 van start
Lees ook:Opkomend talent bij Intersections Art Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>