Georgische kunst in Den Haag

Bij de Ambassade van Georgië te Den Haag worden van maandag 23 mei tot en met woensdag 25 mei de “Georgian Cultural Days” gehouden. Er wordt o.a. in de aanwezigheid van de First Lady van Georgië, Sandra Roelofs, de twintig jarige onafhankelijkheid van Georgië gevierd. Tijdens dit evenement kan de bezoeker kennis maken met de rijke Georgische cultuur via Georgische kunst, muziek, dans, wijn en gastronomie, dat gepresenteerd zal worden. Daarnaast is erop dit moment de tentoonstelling “Once upon a time in Holland” over Piet Mondriaan in Georgië. Naast vroege werken van Mondriaan, worden er in samenwerking met Simonis & Buunk, onder andere werken van schilders van de Haagse School getoond die Mondriaan inspireerden.  

Op elke dag zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden op verschillende locaties in Den Haag. De culturele dagen openen met “An Evening in Georgia” in het Lucent Danstheater te Den Haag, waar Georgische muziek en zang ten gehore gebracht zal worden. Maar ook het gerenommeerde dansensemble Rustavi zal optreden. Later in de week zal er ook een wijnproeverij en een Georgische braderie gehouden worden.

Op 25 mei is de tentoonstelling Georgian Modern Art ( uit de privécollectie van de Georgische kunstenaar en verzamelaar Rosa Bandury) in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort te bewonderen. Er zijn onder andere kunstwerken van Georgische schilders als Alexandre Bandzaladze, Iliko Zautashvili en Oleg Timchenko tentoongesteld. Vanaf 23 mei is er in het Atrium een CityBooks fototentoonstelling over Georgië te bezichtigen.  DeBuren heeft  voor deze tentoonstelling een serie foto’s, verhalen en gedichten over de hoofdstad Tbilisi gemaakt. Hier zijn werken van de Georgische fotograaf Kakha Kakhiani en de Belgische fotograaf Filip Bert te zien.

Het complete programma kun je hier vinden.

Lees ook:In Singer Laren: Schilders aan zee. Van Mondriaan tot Munch
Lees ook:Gemeentemuseum Den Haag past Mondriaan & De Stijl aan
Lees ook:TodaysArt Festival Den Haag
Lees ook:Den Haag pakt uit met Mondriaan en De Stijl in 2017
Lees ook:Art and Jazz Kunstroute in Scheveningen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Georgische kunst in Den Haag

 1. Georgisch dansgroep

  Hallo,

  Ik zou graag een georgisch dansgroep willen benaderen voor een optreden. Kent iemand een dansgoep in NL?

  Graag een reactie

  Bvd
  Mari

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>