Daguerréotypieën op FotoFestival Naarden

Wie gek is op fotografie, heeft het FotoFestival te Naarden natuurlijk al op de agenda staan. Dit jaar is er naast de prachtige geëxposeerde foto’s nóg een bijzondere reden waarom je het festival niet mag missen. Twee fotografen zullen namelijk de sfeer en romantiek van de fotografie uit het midden van de 19e eeuw tot leven laten komen door het oudste fotoprocedé uit de 19e eeuw, de Daguerréotype, weer nieuw leven in te blazen! Het FotoFestival heeft hiermee de wereldprimeur en staat dus in het teken van ‘het portret’. Het thema van alweer de 12e editie van het festival, ‘de fotografie als een belevenis’, is hiermee ook zeer toepasselijk gekozen.

De Daguerréotype is een ingewikkeld fotoprocédé dat in 1839 door Louis Daguerre is uitgevonden. De afbeelding wordt met behulp van een primitieve camera vastgelegd op een zilveren of verzilverde plaat. Het ontwikkelen van de afbeelding is een intensief procédé. Maar bezoekers van het Fotofestival Naarden kunnen zich toch op deze bijzondere manier laten portretteren door professionele Daguerréotypisten Marinus J. Ortelee en Charlotte Edam.

Het festival, dat van 21 mei tot en met 19 juni te bezocht kan worden, geeft naar eigen zeggen een mooi overzicht van de actuele stand van zaken in de Nederlandse fotografie. “Onder de titel Let’s face it maken wij een portret van de Nederlandse Fotografie en haar fotografen.”Er zullen verschillende binnen- en buitententoonstellingen te zien zijn in o.a. het Andreashuis, de Gele Loods, Bastion Oranje, het Vestingmuseum, de Wallen, de Grote Kerk en de Stadhuiszolder. Bovendien worden er allerlei activiteiten georganiseerd die gerelateerd zijn aan fotografie, voor meer informatie kun je hier klikken. (Bron: Nieuwsbank)

Lees ook:Joke Veeze Foundation start modefotoprijs 2017
Lees ook:Joke Veeze Award voor fotografisch talent
Lees ook:Kunst- en Antiekbeurs in Naarden
Lees ook:Open Border Festival past programma aan op actualiteit
Lees ook:Fotografen van naam op BredaPhoto 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>