Festival Kunst: Overal op de Heuvelrug

Volgende week wordt het lastig om te kiezen om te kiezen wat je gaat bezoeken met de Art Amsterdam dat op 11 mei opent, de Twente Biënnale (opening 12 mei) en ook het Kunstfestival “Overal op de Heuvelrug” opent volgende week vrijdag in Buitenlust te Amerongen. De gemeente Utrechtse Heuvelrug zal geheel in het teken van dit festival staan met bijvoorbeeld kunstroutes, concerten, voorstellingen en workshops.

Hier zal ik een kort overzicht geven van de vele exposities die je kunt bezoeken, waaronder de expositie “Vogels”, “Kunstenaars op de Heuvelrug”, “Dijken en Polderlandschappen”, “Magnolia”, “Italiaanse heuvels”,”Blijde verwachting”,”Natuur in eigen land”, “Ciaan”(te Leersum), “Bomen over Bomen”(installatie te Driebergen) en “Schrik niet, een vogelverschrikkertentoonstelling” (Overberg).

Expositie "Vogels"

Vrijdag 13 mei wordt de expositie ‘Vogels’ in Buitenlust te Amerongen door burgemeester Frits Naafs en vogelaar Nico de Haan geopend. In Amerongen kun je tevens de expositie “Magnolia” bezoeken met foto’s van Jan Kalff en juwelen van Annette Boonzaaijer bij Atelier Skulp en “Blijde verwachting” in het torentje van het gemeentehuis. Ook werken van kunstenares Susan Schildkamp worden vanaf zaterdag geëxposeerd onder de titel “Italiaanse heuvels” bij Il Sogno en “Natuur in eigen land” is bij La Baronne te zien. Bovendien zijn de rotondes versierd met kunstwerken van jongeren.

Landgoed Zonheuvel

Op zondag kun je bijvoorbeeld naar de jeugdopera (geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar) “Roos en het rengras” op muziek van Mozart in het Von Gimborn Arboretum te Doorn. In de vijver van het Von Gimborn Arboretum exposeert de Argentijnse Mirta Pertovt haar drijvende installatie ‘Barcas de piedra’ met keramische objecten in organische vormen. Bij Landgoed Beukenrode kun je “Godinnen van de Heuvelrug” met werken van Hetty Wouda bewonderen. Maar ook Landgoed Zonheuvel te Doorn is mooi om te bezoeken om de groepsexpositie “Kunstenaars van de Heuvelrug” te bewonderen. Hier exposeren ongeveer 30 kunstenaars uit verschillende disciplines binnen en buiten hun werk.

Om het festival af te sluiten organiseert Kunstgilde Heuvelrug op 21- 22 mei en 4 en 5 juni een fiets/ wandelroute langs prachtige landschappen, kastelen en boerderijen. Onderweg passeer je allerlei kunstuitingen, van beeldende kunst tot proza en poëzie. Kortom, van 13 mei tot en met 5 juni is de Utrechtse Heuvelrug zeker een bezoek waard. (Bron: Nieuwsbank)

Lees ook:Solotentoonstelling Tinus van Doorn in Studio 2000 in Blaricum
Lees ook:Nog meer musea bezoeken met Museumjaarkaart
Lees ook:Heerlijke Kunst in de buitenlucht
Lees ook:Design van eigen bodem
Lees ook:Zilveren Camera on tour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>