Gasunie Kunstprijs 2011

Het Gasunie gebouw te Groningen. Foto: ANP

Ter ere van twee jubilea werd er in 2009 bekend gemaakt dat de Groningse Gasunie  een kunstprijs zou gaan uitreiken om jonge kunstenaars te stimuleren in hun verdere ontwikkeling. De Gasunie vierde toen het 50-jarig jubileum van het Slochterengas en dat haar eigen kunstcommissie al weer 25 jaar bestaat. De Gasunie- kunstcommissie heeft 16 genomineerden geselecteerd uit de 95 aanmeldingen. De kunstprijs ter waarde van €10.000 zal in 26 juni uitgereikt worden. Ook zal er een publieksprijs ter waarde van €10.000 uitgereikt worden op deze dag. Deze kunstprijs zal eenmalig worden uitgereikt.

Marcel Kramer (Gasunie CEO) vertelt: “We vinden het belangrijk om creatieve jonge talenten te stimuleren; zo hebben we een bedrijfscollectie met veel werk dat is gemaakt door jonge kunstenaars. Sommigen van hen zijn later uitgegroeid tot gerenommeerde namen in de kunstwereld.”

Kunstenaars uit Nederland en Duitsland en uit alle disciplines hebben zich voor deze wedstrijd aangemeld. De Gasunie-kunstcommissie heeft hieruit zestien kunstenaars geselecteerd: Marleen Andela, Rob Bouwman, Arte Colder, Tobias Crone, Gerard Eikelboom en Marcel de Vries, Lynn Heythekker, Lilian Kreutzberger, Sven Krolczik, Gijs van Lith, Charlotte Mumm, Esther Nienhuis, Wouter Nijland, Emma van der Put, Julia Charlotte Richter, Jasmijn Visser en Jolijn de Wolf.

Het werk van alle genomineerden zal in het Gasunie- hoofdkantoor geëxposeerd worden. De winnaars van de twee prijzen zullen door een deskundige jury en het publiek (Gasunie- medewerkers en bezoekers van de expositie) gekozen worden en mogen op 26 juni de prijs in ontvangst nemen. (Bijgewerkt op 16 mei. Bron: de Gasunie)

Lees ook:Winnaars Gasunie kunstprijs bekend
Lees ook:Hermine van Bers Kunstprijs 2011
Lees ook:Keetje Mans heeft Hermine van Bers Kunstprijs gewonnen
Lees ook:Genomineerden Gasunie Kunstprijs (deel 3)
Lees ook:Genomineerden Gasunie Kunstprijs (deel 5)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>