FOAM verwelkomt Dana Lixenberg

Brandoefenplaats Schiphol, 2010 © Dana Lixenberg

Er zal binnenkort weer een nieuwe tentoonstelling in het FOAM te Amsterdam beginnen, ‘Set Amsterdam’ met werken van Dana Lixenberg, maar je kunt tot 24 maart ook nog snel een kijkje nemen bij ‘Kosmos’ van Joris Jansen en ‘Teenage Magazines’.

Voor de tentoonstelling ‘Set Amsterdam’ fotografeerde Dana Lixenberg de stad Amsterdam op verschillende manieren. De stad wordt door middel van stadsgezichten, landschappen en interieurs vastgelegd als een filmset. De mensen die er leven tekenen een stad, maar dezelfde mensen ontbreken juist op haar foto’s. FOAM geeft aan, dat dit juist de concentratie op de ruimte en op de details die de sfeer van een ruimte bepalen vergroot.

©Joris Jansen, Kosmos

Joris Jansen gaat in de tentoonstelling ‘Kosmos’ op zoek naar de encyclopedische benadering van één oude analoge foto die zelf niet op de tentoonstelling te zien is. Jansen beschrijft vervolgens alle elementen die in relatie tot deze foto staan én hij onderzoekt de materie van de foto zelf door middel van microscoopopnamen. Dit onderzoek resulteert in een bijzondere installatie.

Tenslotte is de tentoonstelling ‘Teenage Magazines’ een resultaat van een samenwerkingsproject tussen de afdeling Fotografie van de Gerrit Rietveld Academie en FOAM. De fotografiestudenten hebben voor dit project werk gemaakt met de zogenaamde “Teenage Magazines” als uitgangspunt. Het resultaat is een tijdschrift met uiteenlopende werken die zowel provocatief als poëtisch en intiem kunnen zijn. Dit tijdschrift zal dit voorjaar tevens als publicatie worden uitgegeven.

Lees ook:De strandbeesten van Theo Jansen
Lees ook:Foam Pop- in: opening tweede lichting
Lees ook:POP- in Party voor Foam
Lees ook:De Talent Call van Foam Magazine
Lees ook:Bob Dylan populair bij museumbezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>