Cultuurminister exposeert beelden

De Bulgaarse beeldhouwer én minister van cultuur Vejdi Rashidov toont zijn sculpturen in Galerie en Beeldentuin De Queeste in Heerde. Ook is er werk te zien van de Bulgaarse schilder/etser Georgi Lechev. De expositie loopt tot en met 20 juni 2010.

Beide kunstenaars behoren tot de Bulgaarse avant-garde. Vejdi Rashidov (sinds juli 2009 minister van cultuur in Bulgarije) verwerkt in zijn sculpturen figuren die zich ontworstelen aan hun keurslijf, op zoek naar de vrijheid.

Georgi Lechev maakte aanvankelijk expressieve, abstracte kleuretsen en maakt nu vooral deels figuratieve en deels abstracte schilderijen, geïnspireerd door de natuur.

Galerie en Beeldentuin De Queeste is overigens op het landgoed De Koerberg in Heerde opgezet door Tjapko en Marjolijn Jager, zelf verzamelaars van Bulgaarse kunst.

Lees ook:Walasse Ting overleden
Lees ook:Cultuurminister weet niets van cultuur
Lees ook:Kunst voor weinig op Affordable Art Fair
Lees ook:Georgische kunst in Den Haag
Lees ook:Jackson Pollock in Guggenheim New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>